Cluj, oras gazda al Universiadei de vara din 2021? „Vrem sa fim cunoscuti ca o tara a campionilor”

Updated on martie 6, 2015 România dorește să își depună candidatura pentru a organiza Universiada de vară din 2021, competiţie pe care a mai găzduit-o în 1981. În acest sens Asociaţia Student Sport urmează să înainteze un memorandum către Guvernul României.

Universiada ar avea loc la Cluj Napoca și la București, dar pentru ca acest lucru să devină posibil este necesară susţinerea Guvernului României în vederea depunerii candidaturii de către Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU) şi achitarea taxei de înscriere în valoare de 10.000 de euro, până pe data de 31 martie 2015.

Lansarea oficială a candidaturii va avea loc pe 10 martie la București, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a unora dintre cei mai importanți sportivi români: Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Mihai Covaliu, dar și Eric Saintrond – Secretarul General al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU) și Adrian Socaciu – fondatorul Asociației Student Sport. Conferința beneficiază de participarea extraordinară a Corul Național de Cameră Madrigal.

”Cred că România are nevoie de acest proiect din toate punctele de vedere. România este ceea ce noi transmitem despre ea, iar sportul de performanță ne-a făcut să existăm peste tot în lume. Vrem să fim cunoscuți ca o țară a campionilor.” – a declarat Adrian Socaciu, fondator și președinte al Asociației Student Sport.

Universiada este o manifestare sportivă şi culturală adresată studenţilor organizată la fiecare doi ani într-o altă ţară pe baza unei proceduri de selecţie elaborată de FISU, fiind al doilea eveniment ca anvergură, după Jocurile Olimpice.

Universiada se adresează studenţilor sportivi din întreaga lume, care au ca principală preocupare studiul la cel mai înalt nivel de educaţie şi, în subsidiar, sportul de performanţă.

error: Content is protected !!