Cluj: „Crosul Divelor”. 400 de femei vor alerga sambata pentru a sprijini copiii dependenti de dializa

Updated on martie 7, 2015 400 de femei de toate vârstele vor alerga sâmbătă, 7 martie, la Cluj, pentru a sprijini copiii dependenți de dializă.

Doamnele și domniloarele vor străbate distanțe cuprinse între 2 și 5 kilometri, la Crosul Divelor, pentru a încuraja mișcarea, recreerea, buna dispoziție și, în același timp, pentru a strânge fonduri destinate Asociaţiei ”Claudia Safta”.

Aceasta are în grijă 100 de copii cu insuficiență renală cronică. Aşadar, începând cu ora 10, în zona sălii de atletism din Parcul Sportiv ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu”, sute de dive vor alerga pentru a le oferi micuţilor şanse la viaţă.

Inițiatorul evenimentului este Horațiu Morar, președintele Asociației Runners Club.

”M-am implicat trup și suflet în această cauză pentru că am stat de foarte multe ori la căpătâiul tatălui meu, dependent de dializă și care a trecut de foarte multe ori pe lângă moarte până a avut șansa să facă un transplant renal.

M-am gândit că dacă un adult poate să se chinuie atât de mult și să meargă la dializă cu gândul că s-ar putea să nu se mai întoarcă în viață, cu atât mai mult mă gândesc la copiii care suferă de această boală cumplită și care au parte de o viață extrem de grea.

Le mulțumesc celor 400 de femei frumoase cu inima caldă care vor participa la acest cros și sunt entuziasmat de numărul impresionant al acestora”, a declarat acesta citat de radiocluj.ro

Crosul de sâmbătă va fi doar preambulul unui maraton extraordinar organizat în data de 19 aprilie, unde numărul celor care vor alerga pentru aceeaşi cauză va fi mult mai mare.

error: Content is protected !!