Cluj: Politistii clujeni au arestat doi „nasi” pentru ca falsificau bilete de tren

Updated on martie 5, 2015

Doi bărbaţi, în calitate de conductori de tren, sunt cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual, anunta vocea transilvaniei. Cei doi sunt bănuiţi că ar fi falsificat bilete de călătorie, însuşindu-şi circa 7.000 lei, în dauna CFR-ului.

În urma investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca au depistat doi bărbaţi, bănuiţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

„Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză, în calitate de conductori de tren, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Aceştia ar fi modificat bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar conductorii de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani. Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj remis Vocea Transilvaniei.

Prejudiciul creat prin obţinerea de către cei doi conductori de tren a unui folos material injust a fost estimat la circa 7.000 de lei.

Bărbaţii, de 38 şi 40 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt cercetaţi de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals intelectual”.

error: Content is protected !!