Cluj: O profesoara de la Sincai vrea sa-i dea in judecata pe elevi pentru glumele postate pe Facebook

Updated on martie 2, 2015 „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” este principiul după care au fost judecaţi elevii de la Şincai care şi-au ironizat profesorii pe Facebook. Unul dintre elevii sancţionaţi susţine că relaţia cu dascălii s-a deteriorat foarte tare. La audierile în care peste o sută de elevi au fost chestionaţi s-a vehiculat ideea de a „curăţa sufletele copiilor”.
Unul dintre elevii sancţionaţi de conducerea Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” din Cluj pentru că a postat glume la adresa profesorilor pe un grup de Facebook a povestit pentru „Adevărul” atmosfera din şcoală după izbucnirea scandalului.

Elevul a dorit să rămână anonim pentru a evita alte probleme.

„Atmosfera este foarte tensionată. Relaţia dintre profesori şi elevi s-a degradat foarte tare.

Unii profesori m-au întrebat cum mă pot uita în ochii lor, alţii m-au întrebat cum mă simt, dacă pot să mă descurc cu această situaţie. Unii au înţeles că şi pentru noi e greu, dar există şi cealaltă parte, care face scandal. Am înţeles că una dintre profesoare vrea să dea în judecată elevii”, a susţinut el citat de adevarul.ro

Băiatul se numără printre cei mai buni elevi ai liceului. „Cei doi elevi care vor fi mutaţi la altă şcoală aveau rezultate foarte bune. Au fost sancţionaţi pentru că au înfiinţat şi au administrat grupul. Unul dintre ei este olimpic şi a primit de curând scrisoarea de acceptare la o facultate din Anglia”, explică liceanul.

Elevul ne-a povestit cum s-a născut grupul „Memes of  Sincai”:

„Am înţeles că profesorii s-au supărat foarte tare pentru că au crezut că grupul a fost o revoltă împotriva lor. Nu a fost aşa, grupul s-a născut din dorinţă de râde, de a ne amuza noi pe seama noastră. Mai mulţi elevi îşi trimiteau memeuri şi la un moment dar a apărut ideea de a face memeuri despre Şincai. Grupul nu a apărut pentru a ne bate  joc de profesri. Au fost postate foarte multe poze cu elevi. Ideea grupului a fost de a ne amuza. În plus, nu puteam face pozele respective fără a avea un dram de afecţiune pentru profesorii respectivi. Nu ne aşteptam la o reacţie atâta de mare”.

Pe de altă parte, elevul spune că multe dintre fotografiile postate reflectă viaţa reală din liceu.

„Pe unii i-au deranjat foarte tare şi faptul că anumite chestiuni ce apăreau în acele poze reflectau o realitate. Nu s-au postat numai jigniri, ci şi chestii reale. De exemplu, avem profi care ne aduc testele la final de semestru, fără a avea un punctaj clar stabilit. Avem profesori care de la jumătatea orei îi lasă liberi pe elevi, iar unii le spune fetelor că se îmbracă ca la bordel. La clasa mea, însă eu nu pot să spun că avem profesori aşa de severi încât să ne terorizeze. Mie îmi place să mă duc la şcoală şi să învăţ”, spune elevul.

error: Content is protected !!