Video Cluj: Sute de copaci taiati inlocuiti cu … promisiuni

Updated on februarie 19, 2015

Tai acum, plantezi la anul. Sau poate niciodată. Acesta pare să fie sistemul după care sunt tăiaţi copacii de pe marginea drumurilor naţionale. În Bihor Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a decis să pună la pământ mii de arbori de lângă şosele, dar s-a angajat să plateze alţii în locul lor. Însă, până acum nimeni nu a văzut nici un puiet, deşi mulţi copaci au fost tăiaţi cu ani în urmă.

În urmă cu doi ani peste 300 de plopi au fost retezaţi de pe marginea drumului naţional 1P, între Uileacu de Criş şi Spinuş.

“Aceste cantităţi au fost licitate probabil la filiala teritorială a drumurilor Cluj, iar în baza contractului a emis autorizaţia către firma atestată în activităţi forestiere, în vederea exploatării masei lemnose exploatate”, susţine Sorin Cipleu, şeful Ocolului Silvic Aleşd.

Din acest motiv, ecologiştii se tem că situaţia de pe drumul naţional 1P se poate repeta şi în cazul tăierilor începute în această lună pe DN1 Oradea – Cluj-Napoca.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi-a motivat decizia prin faptul că arborii bătrâni şi bolnavi sunt un pericol pentru circulaţia pe şosea. A promis însă că, începând cu primăvara 2015, atunci când condiţiile atmosferice vor permite se va demara plantarea de arbori şi arbuşti.

error: Content is protected !!