Cluj: Crestinii au iesit la atac impotriva avorturilor

Updated on februarie 19, 2015 Clujul este primul oraș din România în care societatea civilă organizează campania ”40 de zile pentru viață”. De marti, reprezentanți ai mai multor biserici creștine, în special greco-catolici și ortodocși, dar și protestanți și romano-catolici, organizează zile de veghe și rugăciune în fața clinicii de obstetrică-ginecologie „Dominic Stanca“.

Ei vor încerca să convingă tinerele însărcinate să renunțe la ideea de avort și, în paralel, vor căuta soluții pentru a susține tinerii părinți aflați în dificultate.

”Vom încerca să îi ajutăm pe tătici să își găsească o slujbă, vom încerca să le susținem pe mămici să treacă cu bine peste primele șase luni, atunci când știm cât de greu este”, a spus unul dintre organizatori.

Pichetare creștină la clinica ­unde au loc avorturi

Timp de 40 de zile, în perioada 18 februarie-29 martie, în fața clinicii de obstetrică-ginecologie „Dominic Stanca”, în intervalul orar 7:00-19:00, tinerii creștini din Cluj vor încerca să le convingă pe tinerele însărcinate care vor să își facă întrerupere de sarcină să renunțe la avort, anunta Romania Libera. Cei care doresc să participe la acţiune vor trebui să semneze o declaraţie  prin care își asumă un comportament pașnic, în conformitate cu viziunea campaniei.

vvvv

(foto: Vocea Transilvaniei)

 

Acțiunea a fost lansată marti seară, în prezența episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, care îi încurajează pe tinerii din Cluj să susțină această acțiune pro-life.

”Ideea esențială a acestui proiect de 40 de zile consider că este tocmai ca postul să devină un izvor de viață.

Ne aducem aminte că primul post din Sfânta Scriptură, din Cartea Genezei, capitolul al III-lea, nu este respectat de către om, atunci când Dumnezeu îi spune lui Adam: «Din toți pomii poți mânca, dar din acela să nu guști, pentru că în clipa în care vei gusta, de moarte vei muri». Deci vedem cum lipsa atenției față de postul recomandat de Dumnezeu devine izvor de moarte pentru neamul omenesc.

Noi acum vrem să întoarcem sensul și să spunem că în aceste 40 de zile ale Postului Mare vrem să devenim izvor de viață”, a spus înaltul ierarh.

error: Content is protected !!