Cluj. „Primele avioane F-16 sunt pregatite sa ajunga in România!” – Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale

Updated on februarie 9, 2015 Primele avioane de vânătoare F-16 vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române în 2016, a anunțt, luni, la Cluj, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Ministrul a declarat că primele 6 avioane de vânătoare, din cele 12, pe care România le cumpără, au fost deja modernizate și sunt pregătite să fie aduse în România.

„Continuăm programul de înzestrare cu avioane de vânătoare F-16, şase din cele 12 pe care le achiziţionăm sunt modernizate şi piloţii noştri, inginerii şi tehnicienii pe care îi avem plecaţi în Portugalia se instruiesc deja pe aceste avioane, iar piloţii au trecut de la prima etapă, de acomodare cu zborul, la acţiuni aer-sol. Un nou contingent de piloţi şi personal tehnic vor pleca în Portugalia la pregătire.

Urmează ca piloţii noştri să urmeze un alt stagiu de pregătire în SUA, iar spre sfârşitul anului 2016 vom avea în ţară şi primele avioane F-16. În plus, mai avem un proiect de modernizare al aeroportului de la Fetești, astfel încât pista de acolo să fie pregătită pentru operarea avioanelor F-16″, a declarat Mircea Dușa citat de Vocea Transilvaniei.

Programul de înzestrare al Armatei Române cu avioane multirol a început în 2007, însă acesta s-a concretizat abia în 2014.

Primii piloți de vânătoare români, precum și personal tehnic au plecat, în septembrie 2014, în Portugalia la un curs de trecere de pe aeronava MIG 21 Lancer pe F-16.

Ministril Apărării Naționale, Mircea Dușa, a fost prezent, luni, la Cluj-Napoca, pentru a lua parte la autoevaluarea activității Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

error: Content is protected !!