Cluj: Tanarul care si-a facut selfie intr-un avion parcat risca pana la trei ani de INCHISOARE.A crezut ca se distreaza dar procurorii iau deschis dosar penal

Updated on februarie 4, 2015 Tânărul clujean care a intrat fraudulos pe pista aeroportului Internațional Cluj-Napoca și a urcat într-un avion parcat pe pistă, unde și-a făcut câteva poze pe care apoi le-a publicat pe Facebook, riscă până la trei ani de închisoare.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Tânărul a fost deja audiat, iar anchetatorii au dispus cercetarea penală cu suspectul în stare de libertate.

„În urma incidentului care a avut loc în Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca în data de 27.01.2015 a fost deschis un dosar penal, cercetările efectuându-se raportat la săvârşirea de către suspectul C.C.G. a infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, prev. de art. 262 C.pen.În acest moment ancheta este într-un stadiu incipient, urmând ca în baza probelor ce urmează a fi administrate să se stabilească în mod complet starea de fapt.Până în acest moment, s-a apreciat că cercetările se pot efectua cu suspectul în stare de libertate.”, declarat pentru Vocea Transilvaniei, procurorul Aurelian Mirel Toader, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca

lkkl

Incidentul a avut loc, marți dimineața, când tânărul a intrat pe o ușă destinată personalului de serviciu, la suboslul clădirii. Ajuns acolo, a reușit să spargă un geam care dădea spre pista Aeroportului, apoi a urcat într-o aeronavă Wizz Air, parcată pe pistă. Bărbatul și-a făcut câteva poze în avion, inclusiv în cabina piloților, apoi a postat fotografiile pe facebook. Bărbatul a fost depistat de angajații Aeroportului, care au anunțat imediat Poliția de Frontieră.

Pentru fapta sa, bărbatul riscă, potrivit legii, o pedepasă cuprinsă între 6 luni și 3 ani de închisoare.

error: Content is protected !!