CFR Cluj isi cerere FALIMENTUL! „Feroviarii” nu vor mai putea juca in Europa

Updated on februarie 4, 2015 Liga 1 se transforma incet, dar sigur in Liga insolventei. Dinamo, Rapid, Otelul si “U” Cluj sunt deja in grija unui administrator judiciar, iar oficalii celor de la CFR Cluj au considerat ca aceasta strategie este cea mai potrivita si pentru echipa lor.

In prezent, CFR are datorii de mai multe milioane de euro, iar Arpad Paszkany a declarat in repetate randuri ca nu mai e dispus sa investeasca in echipa.

 

Solutia ideala pentru patronul din Gruia era reprezentata de vinderea clubului, insa cum acest lucru nu s-a produs, s-a apelat la deschiderea procesului de insolventa, anunta prosport.ro

Acest lucru ii va permite CFR-ului sa “respire” in urmatorii ani, astfel incat sa se ajunga, printr-o strategie care va implica cheltuieli reduse, la salvarea clubului de la faliment.

“Cu mare probabilitate, in urmatorii 5-7 ani CFR nu o sa mai joace la nivel european, poate nici in prima liga din Romania, dar de murit, CFR nu va muri. Sunt multe exemple in Europa, la nivel de cluburi. Napoli, FC Kön, West Ham United… Au trecut prin purgatoriul unei ligi inferioare si, curatate, aceste cluburi au ajuns din nou in frunte. Atata ca, pentru asta, e nevoie de o intelegere colectiva, de un spirit de solidaritate al suporterilor care, in momentul actual, din pacate… Dupa parerea mea, in Ardeal nu exista si nu cred ca in urmatorii 10-15 ani o sa existe asa ceva” spunea Arpad Paszkany, la inceputul lunii ianuarie 2015.

Clujenii asteapta aprobarea cererii de insolventa de catre Tribunal, iar daca aceasta va fi pozitiva, judecatorul va numi un administrator judiciar care va conduce clubul pana la finalizarea procesului de insolventa.

Pe durata insolventei, clubul CFR nu va putea evolua in cupele europene. Pentru a putea merge in competitiile din Europa, clubul trebuie sa iasa din insolventa cu minimum sase luni inaintea startului competitiilor continentale.

error: Content is protected !!