Cluj: Proiect inedit dezvoltat de un IT-ist clujean. Muzica va putea fi „auzita” de persoane cu deficiente printr-o bratara

Updated on ianuarie 26, 2015 O brăţară care să îi ajute pe oamenii cu deficienţe de auz să simtă ritmul muzicii este proiectul ambiţios şi inedit gândit de un IT-ist clujean. Lui i-a venit ideea de a dezvolta un dispozitiv care să „transcrie” ritmurile muzicii, astfel încât oamenii cu deficienţe de auz să simtă lăuntric melodia.

bfbfbfbf

Bogdan spune că IT-iştii nu ar trebui să se limiteze la „gadget-uri sau aplicaţii cool”, mai ales pentru că, prin ceea ce fac ei, pot schimba viaţa unor oameni care au avut mult de suferit din cauza deficienţelor cu care s-au născut.

„Am creat un prototip, iar acum lucrăm la perfecţionarea lui. Sperăm ca, la mijlocul anului, să avem o brăţară purtabilă care, prin intermediul unor vibraţii, să atenţioneze posesorii cu privire la eventualele riscuri la care se expun pe stradă sau în trafic. Cel mai mare vis este să găsim o modalitate prin care să putem interpreta muzica, astfel încât persoanele cu probleme de auz să poată simţi ritmul. Îţi imaginezi cum ar fi să simţi muzica, după ce o viaţă întreagă doar ţi-ai imaginat cum ar fi să faci asta?”, povesteşte Bogdan, cel care lucrează la proiectul brăţării, citat de Vocea Transilvaniei.

Bogdan este angajat la compania AROBS din Cluj, fondată în 1998 şi care are în prezent peste 370 de angajaţi.

error: Content is protected !!