Cluj. A trecut o saptamana. Evadatul nu a fost inca prins

Updated on ianuarie 24, 2015 Azi se împlineşte o săptămână de când patru deţinuţi periculoşi au evadat de sub nasul poliţiştilor clujeni, chiar din sediul central al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Dacă trei dintre ei au fost prinşi în 12 ore, al patrulea, Alexandru Bartuş, un infractor care a săvârşit 40 de spargeri în Franţa, este de negăsit.

mnmn

Sâmbăta trecută, în jurul orei 18.30, patru deţinuţi periculoşi (trei acuzaţi de furt, iar unul de tentativă de omor), profitau de neatenţia poliţiştilor care ar fi trebuit să-i păzească în timpul programului de plimbare şi au evadat.

Trei dintre ei au fost prinşi până duminică dimineaţa, adică la circa 12 ore de la evadare, însă al patrulea este de negăsit. A trecut o săptămână şi nu a fost prins. (sursa: adevarul.ro)

Sâmbăta trecută, în jurul orei 18.30, patru deţinuţi periculoşi (trei acuzaţi de furt, iar unul de tentativă de omor), profitau de neatenţia poliţiştilor care ar fi trebuit să-i păzească în timpul programului de plimbare şi au evadat. Trei dintre ei au fost prinşi până duminică dimineaţa, adică la circa 12 ore de la evadare, însă al patrulea este de negăsit. A trecut o săptămână şi nu a fost prins. Misiunea poliţiştilor de a-l prinde pe Alexandru Cristian Bartuş, cum se numeşte bărbatul de 32 de ani care a evadat, sâmbătă seara, din arestul Poliţiei Cluj, nu este deloc uşoară, mai ales că infractorul are experienţă în fuga de autorităţi. Este un mister cum a reuşit Bartuş să revină în ţară, după ce în 2009 Curtea de Apel Cluj l-a dat pe mâna poliţiei franceze, care avea un mandat de arestare european pe numele lui.

Tribunalul din Besancon l-a condamnat, în 2011, la 10 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei.

lexandru Cristian Bartuş a fost arestat preventiv la Cluj, pe 8 ianuarie 2015, sub acuzaţia de furt calificat. Cu o zi înainte, Bartuş însoţit de un complice au spart o casă din Cluj-Napoca, provocând un prejudiciu de circa 4.200 de lei. Au sustras un laptop, o tabletă, un telefon mobil şi mai multe sume de bani. Pe numele lui Bartuş exista un mandat de arest preventiv şi într-un alt dosar de furt calificat instrumentat la Judecătoria Alba în 2014.

error: Content is protected !!