Cluj: Infractorul care a ingrozit Franţa este liber. In capitala Ardealului fura tablete si telefoane, iar in Rennes sur Loue a ucis un om pentru 10 euro

Updated on februarie 4, 2015 Alexandru Cristian Bartuş (32 de ani), bărbatul care a evadat sâmbătă din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  (IPJ) Cluj, este un infractor periculos care a fost condmanat în Franţa la 10 ani de închisoare pentru că a omorât un bărbat în timpul unei tâlhării. El făcea parte dintr-o bandă care a spart circa 40 de case franceze.

Alexandru Cristian Bartuş a fost dat, luni, în urmărire naţională după două zile în care sute de poliţişti şi jandarmi l-au căutat  prin tot Clujul.

Bărbatul are 32 de ani, o înălţime de 1,80 de metri şi era îmbrăcat în haină şi pantaloni sport, de culoare gri, şi pantofi sport, în momentul în care a evadat, alături de alţi trei bărbaţi aflaţi în arest preventiv la sediul IPJ Cluj. Cei patru se aflau în programul de plimbare, care se desfăşoară într-o curte internă de mici dimensiuni, cu pereţi din beton şi acoperită cu grilaje de fier.

Profitând de neglijeţa poliţiştilor, bărbaţii au rupt grilajul de fier care acoperă locul unde se desfăşoară plimbarea, au urcat zidul din beton şi au reuşit să fugă prin curtea interioară a Poliţiei Cluj. Fotografii cu bărbatul au fost lipite  prin tot oraşul şi filtre au fost postate la gară şi la ieşire din oraş.ewew

A omorât un om pentru 10 euro   

Alexandru Cristian Bartuş a fost arestat preventiv în urmă cu mai bine de o săptămână, pe 8 ianuarie 2015, sub acuzaţia de furt calificat.

Cu o zi înainte, Bartuş însoţit de un complice au spart o casă din Cluj-Napoca, provocând un prejudiciu de circa 4.200 de lei. Au sustras un laptop, o tabletă, un telefon mobil şi mai multe sume de bani. Pe numele lui Bartuş exista un mandat de arest preventiv şi într-un alt dosar de furt calificat instumentat la Judecătoria Alba în 2014, anunta adevarul.ro)

De asemenea, în 2009, Curtea de Apel Cluj hotăra predarea lui Alexandru Bartuş către autorităţile franceze.

Tribunalul din Besancon a emis faţă de el un mandat european de arestare în mai 2007 pentru tâlhărie urmată de moartea victimei. Concret, în septembrie 2004, Bartuş şi încă doi români au intrat în locuinţa a doi pensionari francezi din Rennes sur Loue, localitate din estul Franţei.

După ce i-a furat portofelul, infractorul l-a lovit cu pumnul în faţă pe octogenarul Julien Laferrière, provocându-i moartea. În portofel a găsit 10 euro.

Misterul condamnării lui Bartuş  

Surse din poliţia Cluj susţin că în acest moment trebuiesc clarificate anumite aspecte importante în legătură cu dosarul Bartuş.

Deşi, condamnarea în Franţa trebuia să apară în dosarul acestuia, în cazierul său apar furtul din 2015 din Cluj şi cel din Alba săvârşit anul trecut.

O ipoteză posibilă este faptul că acesta ar fi fost judecat în libertate după propunţarea primei instanţe, perioadă în care s-a întors în România. Aceasta nu explică totuşi cum de nu a fost emis un alt mandat european de arest pe numele său.

error: Content is protected !!