Primarita suparata pe Ardeal, acuzata de plagiat. Transmite-i un mesaj!

Updated on decembrie 19, 2014 Universitatea Bucureşti solicită Consiliului Naţional de Etică să verifice teza de doctorat a primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, susţinută în 2007, la Facultatea de Sociologie, suspectată de plagiat, întrucât multe pasaje sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral, anunta Mediafax.

“Referatul a fost realizat de către dna. conf. univ. dr. Cosmina Rughiniş, de la Facultatea de Sociologie. Referatul demonstrează existenţa mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat integral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor”, se mai arată în sesizarea semnată de preşedintele Comisiei de Etică a UB, prof. dr. Marian Popescu.

tete

UB precizează că a fost sesizat Consiliul Naţional de Etică pentru a face verificări în acest caz întrucât, potrivit OUG 28/2011, doar CNE poate să examiuneze suspiciunile de abateri de la conduita ştiinţifică şi de cercetare în cazul persoanelor cu funcţii de demnitate publică.

Astfel, UB cere să fie examinată “suspiciunea de plagiat şi alte derogări de la conduita ştiinţifică şi de cercetare în cazul tezei de doctorat a doamnei Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova”.

Primarita din Craiova era suparata ca in Ardeal nu se voteaza PSD ca in Oltenia.

”Noi suntem foarte supăraţi pe Ardeal că de fiecare dată noi câştigăm şi Ardealul pierde. Cred că ar trebui să se întâmple ceva bun şi acolo. Nu se pune problema de sancţiuni. Domnul Rus nu este deloc un bun organizator. Poate să fie un bun ministru, dar nu este un bun organizator pentru partid”, a spus Olguţa Vasilescu .

Vicepreşedinta PSD îi acuză pe cei din Ardeal că nu ştiu se se organizeze şi că ea i-a atenţionat pe liderii PSD despre slaba organizare din Transilvania.

”Cred că asta e problema lor, slaba organizare. Nu e important să ai preşedinte sau vicepreşedinte organizatoric ministru sau nu ştiu ce altă funcţie, trebuie să fie persoane care să ştie cum se face munca organizatorică. Am mai propus şi la Orăştie şi în alte locuri să fim atenţi la Ardeal, nu pentru că nu ar vrea rezultate, ci pentru că nu ştiu cum se obţin aceste rezultate”, a explicat vicepreşedinta PSD de ce Victor Ponta a pierdut alegerile în această regiunie istorică. Ea a dat exemplul Olteniei, care s-a clasat mereu printre regiunile fruntaşe la orice tip de alegeri.

error: Content is protected !!