Clujul ar putea avea 20 de troleibuze noi

Updated on decembrie 18, 2014 24 de autobuze mov au sosit la Cluj până marţi iar săptămâna viitoare vor ajunge toate 40 în garajul CTP, anunta Directorul CTP, Liviu Neag. Pe langa aceste autobuze, in 2015, CTP doreste sa achizitioneze di 20 de troleibuze noi.

bfbf

„Din bugetul pe 2015 urmează să achiziţionăm în special troleibuze. Dacă banul ne va permite, vom cumpăra şi tramvaie, dacă nu, doar troleibuze. De asemenea, sperăm că şi autobuzele electrice din programele europene pe care le avem vor reuşi să ajungă anul viitor pe bani care vin de la UE, respectiv din fonduri elveţiene”, a spus primarul Emil Boc, la Antena 1 Cluj. Întrebat de aceste troleibuze, Liviu Neag a detaliat. „Anul viitor trebuie neapărat să scoatem din circulaţie 20-25 de troleibuze, care sunt foarte vechi. În locul lor ne dorim cel puţin 20 de troleibuze noi, la fel de dotate ca tramvaiele şi autobuzele cumpărate în ultima perioadă. Totul depinde de buget. Ideea este că, având şi acestea troleibuze, parcul CTP va fi unul la standarde europene”, a afirmat directorul companiei clujene de transport, citat de Ziua de Cluj.

„Autobuzele noi le vom introduce, pe rând, în circulaţie după înmatricularea lor şi după parcurgerea procedurilor necesare. O parte dintre acestea vor intra în circulaţie chiar de la sfârşitul acestui an, astfel încât clujenii vor avea şansa de a avea parte de un transport modern, civilizat, pe măsura unui oraş cum este Cluj-Napoca” – primarul Emil Boc – la Antena 1 Cluj

error: Content is protected !!