Cluj: Brazii de Craciun au aparut deja pe piata. Sunt multi, frumosi, dar inca foarte scumpi

Updated on decembrie 18, 2014 În Cluj-Napoca au apărut comercianții de brazi în urmă cu câteva zile și s-au așezat în cele 14 locuri autorizate de Primărie pentru comercializarea pomilor de Crăciun. Brazii, deși sunt pe alese, sunt încă scumpi și nu tocmai pe placul clujenilor, pentru că, fie sunt prea înalți, fie sunt prea lipsiți de crengi. Iar prețurile încep cam de la o sută de lei, însă comercianții mai lasă din preț, mai ales dacă pomul e mai golaș.

dsds

Un brad mai mare de 2 metri costă 200-250 de lei, iar unul mai mic de 2 metri, costă 100 – 150 de lei. Pentru cei care au coroana mai frumoasă, comercianții nu lasă nimic din preț, dar sunt dispuși să negocieze la brazii mai mici, anunta Vocea Transilvaniei.

“Nu se prea vând brazii, slab de tot în anul acesta. Nici cumpărători nu sunt”, spune supărat un comerciant, care și-a adus brazii din Câmpeni, județul Alba.

Puțin mai bine par să se vândă brazii de pepinieră, indiferent că provin din România, din Ungaria sau Germania. Un astfel de pom de Crăciun, cu o coroană stufoasă și mare se vinde cu prețuri începând de la o sută de lei, în funcție de înălțime. Și brazii în ghiveci se vând bine, spun un vânzător care și-a așezat standul cu brazi în parcarea unui hypermarket. Brăduții în ghiveci au prețuri diferite: brazii argintii se vând cu 70 sau 100 de lei, în funcție de înălțime, iar molizii în ghiveci se vând cu 50 de lei.

error: Content is protected !!