Video Cluj: Destin amar pentru cinci copii

Updated on decembrie 16, 2014 Toti se zbat in saracie, crescuti doar de tatal lor dupa ce mama i-a parasit, ca sa-si refaca viata alaturi de altcineva. Pentru ca banii nu le ajung pentru mai nimic, cei mai marisori au fost nevoiti sa renunte la scoala.

In familia Poptelecan cel mai mare copil are 16 ani si impreuna cu ceilalti frati ai lui lucreaza cu ziua intr-un sat vecin, ca sa le asigure fratilor mai mici painea de zi cu zi. Craciunul este pentru ei, o poveste de mult uitata.

In urma cu un an, tatal copiilor a plecat sa munceasca in Italia, ca sa adune bani pentru familia ramasa acasa. Dar dupa cateva luni, a primit cu stupoare vestea ca sotia sa, pe care o lasase sa le poarte de grija, a inceput sa aduca barbati straini in casa.

Neinduplecata, femeia si-a parasit si sotul si copiii, si de atunci nici macar un telefon nu a mai dat, spun cu amaraciune copiii. Barbatul, care le-a devenit si mama si tata se descurca foarte greu din 500 de lei pe luna, ajutorul social si alocatiile celor mici.

Desi nu ii este usor sa razbata de la o zi la alta, barbatul nu s-a gandit nicio clipa sa renunte la copii. Gateste, spala si face curatenie, iar mana dreapta i-a devenit Claudiu, baietelul de 11 ani, care vegheaza asupra fratiorilor mai mici, de 6 si 9 ani.

Acum cei mici invata poezii si colinde pentru intalnirea cu Mos Craciun, dar sperante la daruri bogate nu mai au. Tatal spune ca nu isi doreste nimic pentru el de sarbatori, ci numai pentru copii. Ar vrea sa-i vada veseli si fericiti, macar de sarbatori.

Cine doreste sa aduca un zambet acestor copii pot sa ia legatura cu tatal la numarul de telefon: 0761 258 891 sau ii pot gasi la urmatoarea adresa: nr. 79, sat Curtuius, comuna Vad, judetul Cluj.

error: Content is protected !!