Cluj: Studentii ameninta cu proteste. Vor 6% din PIB pentru educatie

Updated on decembrie 15, 2014 Reprezentanţii Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB) cer Guvernului să aloce, în noul buget, 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru educație. În caz contrar, susţin că vor ieşi în stradă, la fel ca anul trecut, anunta Ziua de Cluj.

“An de an se fac promisiuni care, odată cu finalizarea Legii Bugetului, nu ajung să găsească o cale de materializare și implicit, educația să fie condamnată la subfinanțare în continuare. Investiția în educație reprezintă mai mult decât condiții bune în cămine, un mediu propice de studiu sau burse decente, pe termen lung investiția în educație reprezintă creștere economică, reprezintă promovarea unor valori sănătoase sau scăderea ratei șomajului.

vfvf
foto: clujazi.ro

Asta ne dorim ca reprezentanții noștri să înțeleagă, rezultatele educației și al finanțării acesteia se vor reflecta asupra soartei țării în care trăim. Din aceste motive cerem Guvernului să propună un buget care să prevadă alocarea a 6% din Produsul Intern Brut pentru educație și cerem Parlamentului și Președintelui României să respingă orice propunere care nu ține cont de acest principiu”, a declarat Oana Onicaș, președintele OSUBB.

Mai mult, pentru a dovedi seriozitatea intenţiilor, studenţii au afişat deja în semn de avertisment cearceafuri sau bannere mari cu „6% din PIB pentru Educație” pe universități, cămine sau sediile organizațiilor.

“Nu ne dorim să punem presiune pe autorități și în alte modalități, însă dacă va fi necesar o vom face. E timpul ca politicienii să-și materializeze promisiunile”, a adăugat Onicaș.

error: Content is protected !!