Cluj. Propunere: Parcare pe trotuarul din sensul giratoriu din Manastur. Vezi ce spune Primaria

Updated on decembrie 15, 2014 Un clujean suparat pe modul cum se circula in sensul giratoriu din Manastur a postat o sesizare catre primarie pe siteul domnuleprimar.ro:

„In sensul giratoriu din Manastur, pe sensul de mers al troleelor dinspre Minerva spre Izlazului, in fiecare dimineata o banda de circulatie este complet blocata de masini parcate sub semnul de oprire interzisa, cu ridicarea masinii.

zaaz

Atat troleul, cat si masinile mici trebuie sa negocieze care pe cine sa lase, cu tramvaiul, deoarece in acea zona se ajunge sa se circule doar pe o singura banda, si asta chiar in zona sensulul giratorui.

Va rog sa luati masuri pentru a elibera acel sens giratorui de masini parcate aiurea.
Si nu ma astept doar la 1-2 zile de amenzi, ca asta nu rezolva mare lucru. Poate doar pe termen scurt.

Poate ar trebui luat in calcul chiar crearea unor locuri de parcare pe trotuar, avand in vedere ca in acea zona trotuarul este suficient de larg pentru a permite atat parcarea masinilor cat si utilizarea spatiului ramas de catre pietoni.

Sau poate aveti si alte idei mai bune pentru aceatsa problema.

Daca nu, trimiteti mai des politia sa rezolve problema”.

Primaria a raspuns:

„Va comunicam faptul ca politistii locali din cadrul Serviciului Control Trafic Rutier actioneaza zilnic in vederea depistarii, identificarii si sanctionarii conducatorilor auto care nu respecta prevederile legale in vigoare privind regimul circulatiei rutiere pe raza municipiului Cluj-Napoca.
De asemenea, la actiunile de verificare a respectarii prevederilor legale pentru incalcarea normelor rutiere privind oprirea/stationarea si parcarea autovehiculelor in zona sensului giratoriu din cartierul Manastur (intersectia strazii Primaverii cu strada Izlazului), in perioada 04-06.11.2014, s-au constatat si aplicat sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei, conform OUG 195/2002 si au fost ridicate 6 autovehicule.
Aspectele semnalate de dumneavoastra vor ramane in continuare in atentia noastra”.
error: Content is protected !!