Varianta Floresti – Cluj. „Este o lucrare faina”- primarul Horia Sule. Proiectul tehnic este gata.

Updated on noiembrie 28, 2014

Primăria Floreşti a primit proiectul pentru centura de sud a comunei, care va lega zona Tăuţi de Cluj-Napoca, prin Făget.

floresti

Drumul de legătură dintre Floreşti şi Cluj ar urma să aibă 4,3 km, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Va avea câte o bandă pe sens, plus trotuare, anunta ziua de cluj.

Costul estimativ al lucrarilor este de 7 milioane de euro, bani ce vor veni din bugetul comunei Floresti.

„Sunt puţine proprietăţi de expropriat, 15 sau 16 bucăţele. Dacă vrem să facem sensul giratoriu în Tăuţi, va trebui să şi demolăm o casă, dar nu vreau să ne grăbim să panicăm oamenii. Oricum, ei vor fi suficient de bine despăgubiţi”, a declarat primarul Florestiului citat de aceiasi sursa.

„Am studiat proiectul segment cu segment. Este o lucrare faină”, şi-a arătat mulţumirea primarul Horia Şulea. Acesta a explicat că varianta va porni de pe strada Tăuţiului, unde se va construi un sens giratoriu, va mai avea un asemenea sens când drumul va întâlni strada Valea Gârbăului şi se va încheia cu o intersecţie „avazată”, în formă de trapez, pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca.

Primaria Cluj va participa la acest proiect doar prin 80 de metri din teritoriul intravilan, dar au si promis ca vor reasfalta strada Sfantul Ioan.

error: Content is protected !!