Clujenii sunt invitati sa stranga PET-uri pentru o scena plutitoare pe lacul din Gheorgheni

Updated on noiembrie 22, 2014 În a doua etapă a proiectului „Scena Verde”, cetăţenii Clujului sunt chemaţi la o campanie ecologică pentru a strânge PET-urile necesare ce urmează să susţină, pe apa lacului situat la Iulius Mall, un teatru în aer liber, potrivit citynews.ro.

Astfel, reprezentanţii acestui proiect vor lansa un apel către clujeni şi îi vor invita să devină participanţi activi la realizarea unei scene care va pluti pe lacul din Gheorgheni. În acest sens, cetăţenii Clujului ar urma să contribuie la colectarea celor aproximativ 200.000 de PET-uri necesare unei scene flotante, care va beneficia de o suprastructură pavilionară parametrică.

ytty

Proiectul „Scena Verde” este un manifest al tinerilor clujeni pentru cultură ce vine în întâmpinarea unor deziderate majore ale cetății clujene: „Capitală Europeană a Tineretului 2015” și „Capitală Culturală Europeană 2021”. În cadrul primei etape a acestui proiect poate fi vizionată la Iulius Mall, până în 20 noiembrie, şi un vernisaj al expoziţiei „Scena Verde”. Lucrările ce compun expoziția prezintă cele mai interesante idei și soluții propuse de studenții participanți la Concursul Național de arhitectură, ce s-a desfășurat în perioada 29 septembrie – 15 noiembrie, şi care a fost câştigat de Carmen Mladin şi Ionuț-Adrian Pătrașcu.

error: Content is protected !!