Cluj: Guvernul Ponta intarzie sa trimita vaccinul antigripal

Updated on noiembrie 20, 2014

Ministerul Sănătăţii nu a trimis încă la Cluj dozele de vaccin antigripal solicitate de Direcţia de Sănătate Publică.

Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 53.000 de doze de vaccin antigripal care să fie distribuite medicilor de familie din judeţul Cluj.

4343

Cadrele medicale ridică însă neputincioase din umeri când pacienţii întreabă despre vaccin. “Noi am cerut necesarul pe grupele de risc pentru cei care pot beneficia devaccinul antigripal gratuit în cabinet şi aşteptăm”, spune Aida Puia, medic de familie.

“Legat de vaccinul antigripal, la ora actuală nu am nicio repartiţie asupra cantităţii de vaccin destinate judeţului Cluj”, spune Mihai Moisescu, director adjunct al DSP Cluj.

În farmacii, prețul unei doze de vaccin antigripal porneşte de la 30 de lei.

“Lumea se interesează, dar din câte am observat, nu mulţi pacienţi doresc să-şi administreze vaccinul, probabil şi în aşteptarea dozelor gratuite de la minister”, spune Speranţa Iacob, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Cluj, potrivit digi24.ro

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinarea antigripală nu a început din cauză că numărul pacienților cu viroze respiratorii este încă mic. În judeţul Cluj, săptămâna trecută au fost înregistrate aproape 2.500 de cazuri, faţă de 2.000, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

error: Content is protected !!