Cluj: Emotia si Diaspora i-au scos pe clujeni la vot

Updated on noiembrie 20, 2014

Solidaritatea clujenilor fata de votul din diaspora a facut ca judetul sa se situeze pe locul doi in topul prezentei la vot pe tara, in spatele judetului Ilfov. Empatia clujenilor fata de cei plecati in strainatate care au intampinat dificultati masive in demersul lor de a-si exercita dreptul la vot a facut ca in turul doi sa voteze 85.000 de clujeni mai mult fata de primul tur.

dsdsds

Analiştii politici clasifică prezenţa la vot din 16 noiembrie ca fiind una istorică.

“Ceea ce s-a întâmplat în diaspora a contribuit destul de mult la creşterea numărului de alegători. O dată în termeni numerici puri, pentru că sunt 200.000 de voturi în diaspora, dar mai ales prin efectul emoţional a ceea ce s-a întâmplat la primul tur”, a explicat George Jiglău, analist politic, citat de digi24.ro

Clujenii spun că au fost determinaţi să iasă la vot de mobilizarea generală făcută în mediul online. Un factor important a fost însă şi comportamentul celor doi candidaţii între cele două tururi de scrutin.

“Consider că ceea ce i-a determinat a fost unitatea pe care o avem acum între noi. Pe internet suntem uniţi, încercăm să aflăm mai mult şi am văzut mai uşor ce se întâmplă prin ţară”, a explicat un tânăr pentru aceiasi sursa.

error: Content is protected !!