Cluj: Fabrica ce produce branza de Nasal, o delicatesa asemanatoare branzeturilor frantuzesti, se redeschide pe 26 noiembrie

Updated on noiembrie 12, 2014 Fabrica de brânzeturi din comuna clujeană Ţaga, unde se produce celebra bânză de Năsal, se redeschide pe 26 noiembrie ca urmarea a încheierii procedurilor de reautorizare pentru reluarea producţiei.

trtr

AgroTransilvania Cluster şi FrieslandCampina România anunţă încheierea procedurilor de reautorizare şi reabilitare a fabricii de brânzeturi de la Ţaga (Cluj), în vederea reluării producţiei. Redeschiderea fabricii a fost posibilă ca urmare a unui acord semnat pe 29 august, anul acesta, dintre FrieslandCampina România şi Fabrica de Brânzeturi Transilvania. (sursa: adevarul.ro)

Acordul din 29 august prevede producţia Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar şi a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză şi grota de la Ţaga, precum şi brandul Năsal,au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Brânzeturi Transilvania.

„Exploatarea potenţialului unic al grotei şi valorificarea lanţului de valoare existent în cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborări. Am iniţiat acest demers pentru a susţine valorificarea laptelui prin produse de calitate superioară destinate în special pieţei locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean“, spune, în acelaşi comunicat, Felix Arion, directorul general al AgroTransilvania Cluster.

error: Content is protected !!