Cluj. Provocare de Halloween: evadeaza din Hoia Baciu, cea mai bantuita padure din Romania

Updated on octombrie 30, 2014

Împătimiții de mistere sunt invitați vineri să ia parte la cea mai nouă provocare de Halloween la Cluj Napoca. Misterele orașului, poveștile de groază, locurile încărcate de macabru pot fi descoperite de clujeni sub forma unor jocuri inteligente și distractive de evadare sau de căutat comori.

hoia-baciu

The Dungeon (joc de tip room escape-nr), Transylvania Quest Games (un joc de descoperire urbană care vă va purta prin poveştile oraşului-nr) şi tururile ghidate în Pădurea Hoia Baciu s-au decis să își unească puterile pentru a oferi clujenilor un nou și unic eveniment, Mistery Cluj Day.

Dacă vrei să descoperi câteva dintre misterele Clujului, dacă îți plac poveștile de groază, jocurile care îți pun în mișcare toate rotițele conștientului și subconștientului și dacă vrei să cutreieri noaptea locuri încărcate de un trecut macabru, „Mystery Cluj Day” e evenimentul ideal. Vineri, 31 octombrie 2014, te invităm să te înscrii la activitățile preferate din „Mystery Cluj Day” urmând să sărbătorim împreună lansarea oficială a „Mystery Cluj – Chills & Thrills”, anunță organizatorii.

„Totul începe în Piaţa Muzeului cu un tur ghidat pe o platformă online pentru telefoane mobile pusă la dispoziţie de Transilvania Quest. Se dau mai multe ghicitori care te duc în diferite locuri din oraş, pentru ca într-un final să se ajungă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Acolo, pe o alee va avea loc o activitate de sculptat dovlecii. La ora 18.00, va începe un joc de timp escape din pădurea Hoia Baciu, organizat de The Dungeon. Membrii echipelor vor fi legaţi între ei cu lacăte cu cifru, iar pentru a se elibera trebuie să ghicească un puzzele. Apoi, vor trebuie să găsească, pe baza unor indicii, drumul prin pădure până la următoare activitate. Va fi un joc cu indicii, o combinaţie de „găseşte comoara” cu escape room. La 12 noaptea va avea loc un concurs de poveşti de groază la foc de tabără, iar apoi se va desfăşura in tur de noapte până în Pădurea Hoia Baciu până la Poiana Rotundă, organizat de Hoia Baciu Project”, a explicat Ancuţa Vancea, care a înfiinţat „The Dungeon”, citată de adevarul.ro

Câteva dintre activitățile pe care Mystery Cluj Day le propune:

15:00 – Piața Muzeului

Noi construim aventuri!

Construim un cadru în care puteți descoperi mistere, legende și curiozități despre Cluj-Napoca, având la tot pasul sentimentul acela de A-HAA. Jocurile create de noi vă poartă într-o lume de mister, în care voi, împreună cu coechipierii voștri trebuie să vă puneți mintea la contribuție pentru a descifra indiciile lăsate de Donath sau Matei Corvin sau chiar I. L. Caragiale prin oraș. Transylvania Quest Games nu este doar un joc, promitem să vă arătăm în acest mod și locurile care în mod normal nu le-ați cunoaște dar și să vă dovediți abilitățile prin locurile deja cunoscute din oraș. Jocul se desfășoară prin intermediul platformei noastre de pe www.transylvaniaquest.ro la secțiunea tours.
Încercați gratuit turul pregătit special pentru 31 octombrie! Doar în cadrul Mystery Cluj!

18:00 – Aleea Muzeului Etnografic

The Dungeon te provoacă să evadezi din pădurea Hoia-Baciu, înainte să fie prea târziu!
Eliberează-ți prietenii, caută indiciile ascunse și găsește calea de întoarcere spre civilizație. Folosește-ți imaginația, logica și creativitatea într-un joc plin de adrenalină și suspans. Cum vei reacționa în momentul în care vei rămâne singur în pădure? Vei reuși să rămâi calm, să calculezi, să investighezi? Sau instinctul de conservare va prima? The Dungeon iți oferă șansa de a-ți testa abilitățile în situații limită.
Anul acesta îți oferim o experiență unică de Halloween, doar în cadrul Mystery Cluj Day!

20:30 – Strada Alexandru Donici (spre pădure)

„Triunghiul Bermudelor al Transilvaniei”…
„una dintre cele mai bântuite păduri din lume”…
„un portal spre alte dimensiuni”…
Sunt doar câteva apelative pe care pădurea Hoia-Baciu le-a câștigat de-a lungul timpului.
Descoperă tainele pădurii Hoia-Baciu participând la un tur de noapte gratuit, marca Hoia-Baciu Project! Dacă vremea ține cu noi, îți pregătim o surpriză marca ashtangayoga.ro în Poiana Rotundă, punctul de maximă intensitate al pădurii.
Plecarea în tur se va face în 31 octombrie 2014, de ajunul Halloween-ului, din capătul străzii Alexandru Donici (ora 20:30).

ÎȚI SUGERĂM SĂ IEI CU TINE:
– încălțăminte tip bocanc
– îmbrăcăminte lejeră, călduroasă
– căciulă
– pelerină pentru ploaie
– o perniță/izopren pentru stat jos
– o sursă de lumină
– camera foto/video.

error: Content is protected !!