“Hollywood-ul de Cluj”, o investitie de peste 50 de milioane lei in zona Dealul Lomb

Updated on octombrie 25, 2014 Ardealul va avea un Hollywood în miniatură, investiția de peste 50 de milioane de lei va fi un un magnet pentru companiile care vor să vină aici să își crească afacerile.

“Hollywood-ul de Cluj” este de fapt Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC), un proiect întins pe 7 hectare de teren, în zona Dealul Lomb din Cluj-Napoca, care se construiește cu bani europeni în proporție de 50% și bani de la municipalitate, tot în proporție de 50%.

rrr

Centrul își propune să fie principala atracție pentru investitorii din domeniul industriilor creative, aici vor fi create locuri de muncă și nu se exclude nici ideea ca în Lomb să fie turnate chiar și filme, mai ales că halele aflate acum în construcție vor fi amenjate la standardele cerute de industria cinematografică. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

“Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative este un centru orientat către firmele din acest domeniu al industriilor creative, producție cinematgrafică, radio, design, grafică, IT. Este vorba de o clădire cu 4 corpuri, aici vizăm să atragem în ultimă fază minim 23 de firme și peste 150 de locuri de muncă, iar o altă componentă importantă este amfiteatrul verde, care are peste 5000 de metri pătrați”, a explicat Ovidiu Câmpean, managerul de proiect.

Construcția primelor 2 proiecte din Cluj Innovation City, “Hollywood de Cluj” și Incubatorul de Afaceri, a început în luna iunie a acestui an.

error: Content is protected !!