Cluj: 400 de locuri de munca disponibile la un spital privat.

Updated on octombrie 18, 2014

Veste bună pentru medicii clujeni plecați la muncă în străinătate. Se pot întoarce acasă, să muncească într-un spital privat care acum se construiește, în localitatea Suceagu, la doar câțiva kilometri distanță de Cluj.

Spitalul va fi funcțional din martie 2015, costă 10 milioane de euro, este finanțat de mai mulți oameni de afaceri clujeni și va genera, în primă fază, 400 de locuri de muncă.

222
foto: libertatea.ro

Spital la standarde europene

Unitatea medicală va avea 220 de paturi, servicii în ambulator, imagistică medicală și laborator de analize și va avea o suprafață de 11 mii de metri pătrați. Spitalul va fi amplasat în mijlocul unui spațiu verde de 58 de mii de metri pătrați, spun investitorii.

“Acest segment, cel de recuperare medicală este unul dintre cele mai deficitare pe piața serviciilor de sănătate din Romania, eforturile și investițiile de până acum fiind făcute în special în tratarea fazei acute a bolilor”, a declarat Tudor Socea, patronul Energobit, unul dintre investitori.

Colaborări cu spitale din Elveția, Franța și Germania

Noul spital va funcționa după principiile sistemelor medicale din alte țări europene, iar investitorii au stabilit deja colaborări cu unități medicale din Europa. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

“Resursele spitalului vor fi particularizate pentru fiecare pacient în parte, obținându-se un mediu medical si social foarte familiar, propice activităților de recuperare medicala, atât fizică, cât și psihică. Pentru asigurarea standardului dorit de calitate a serviciilor medicale, au fost inițiate colaborări cu spitale specializate din Elveția, Franța, Austria și Germania, precum și cu Universitățile de Medicină și Farmacie din tara noastră”, se arată într-un comunicat de presă al investitorilor clujeni.

Oamenii de afaceri care investesc în construcția noului spital au mai precizat că își doresc să atragă la Cluj o parte din medicii plecați la muncă în străinătate.

error: Content is protected !!