Cluj: Un sofer cere rezolvarea problemei trecerilor pentru pietoni de pe Dorobanților. ”Politia retine carnete uneori nejustificat”

Updated on octombrie 16, 2014 Un clujean s-a adresat Primăriei Cluj-Napoca pentru a cere rezolvarea problemei trecerilor pentru pietoni de pe Calea Dorobanților, unde numeroși șoferi au rămas fără carnet.

Calea Dorobanților este una dintre cele mai aglomerate artere din Cluj-Napoca, în special din cauza traficului auto. Tocmai de aceea, atunci când în scenă intră și pietonii, situația se complică și mai tare. Un șofer se plânge de faptul că, din cauză că unele dintre trecerile pentru pietoni nu sunt semaforizate, conducătorii auto au cel mai mult de suferit. La aceasta contribuie și obiceiul polițiștilor de a sta la ”pândă” în apropierea zebrelor și de a-i sancționa pe șoferii neatenți.

333

”Calea Dorobanților este o arteră intens circulată, cu multe treceri de pietoni unde din păcate poți să-ți pierzi ușor carnetul de conducere datorită “raziilor” pe care le întreprind cei de la Poliția Rutieră, uneori profitând de lipsa trecerilor de pietoni semaforizate și dotate cu buton de oprire pentru trecerea pietonilor. (sursa: citynews.ro)

Doresc să vă sesizez faptul că pe Calea Dorobanților în dreptul benzinăriei MOL, înaintea intersecției cu strada Aurel Suciu, există o astfel de trecere, iar strada fiind foarte largă (5 benzi) se creează blocaje de circulație în momentul când un pieton vrea să traverseze. Echipajele de poliție urmăresc șoferii nerăbdători și rețin carnete de conducere uneori nejustificat. Vă rog să luați măsuri pentru semaforizarea acestei treceri de pietoni așa cum este tot pe aceeași strada cu cca. 200m înainte, în dreptul școlii pentru Deficienți de Auz, sau după această intersecție în dreptul nr. 67-69 lângă Liceul de Arte Plastice”, le-a scris clujeanul reprezentanților Primăriei.

error: Content is protected !!