Primaria Cluj vrea sa modernizeze Parcul Feroviarilor. Ar fi o idee buna?

Updated on octombrie 11, 2014 Primarul Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca este gata să preia Parcul Feroviarilor dacă îi va fi oferit de către Compania Națională de Căi Ferate. Pe de altă parte, consilierul local Ioan Bîldea spune că municipalitatea nu trebuie să aştepte să-i fie oferit parcul, ci trebuie să-şi exprime în scris dorința de a-l prelua.

333

“Dacă ni se va oferi, îl vom lua cu mare drag. Orice parc al municipiului care ne va fi dat noi îl vom moderniza şi îl vom întreţine. Orice parc al Clujului care va fi oferit, Primăria îl va lua fără niciun fel de problemă de la orice proprietar. Trebuie doar să ni-l dea pentru că, oricum, clujenii cred că orice obiectiv din Cluj e a Primăriei. Aşa încât cu cât îl va primi mai repede cu atât mai bine. Orice spaţiu neîntreţinut din oraş, orice lucru care nu arată bine lumea crede că e de vină Primăria”, a menţionat, joi, primarul Emil Boc. (sursa: Ziua de Cluj)

CFR SA a cerut încetarea contractului de asociere cu clubul de fotbal CFR 1907. “Imobilul numit Parcul Feroviarilor a fost cuprins în PUZ-ul aprobat prin HCL nr 524/2008, cu obligaţia de a i se menţine destinaţia actuală de parc. De asemenea, în conformitate cu Lista monumentelor istorice din România (publicată în Monitorul Oficial partea I nr 670/bis/01.10.2010) acest imobil este catalogat ca monument istoric. În prezent, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a iniţiat procedura încetării contractului de asociere cu clubul de fotbal CFR, încheiat acum 8 ani pentru realizarea în Parcul Feroviarilor a unei baze sportive și a altor investiții imobiliare.

După ce Boc a declarat că în cazul în care ar primi o ofertă în acest sens, ar accepta-o şi ar încerca modernizeze parcul, consilierul local PNL Ioan Bîldea îi atrage atenţia primarului asupra faptului că municipalitatea este cea care trebuie să îi solicite acest lucru Companiei Naţionale de Căi Ferate.

“Parcul Feroviarilor trebuie solicitat de la Compania Națională de Căi Ferate, nu trebuie să așteptăm să ne fie predat, pentru că probabil acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Domnule primar Emil Boc, să dispuneți demararea procedurilor de înștiințare oficială a Companiei Naționale a Căilor Ferate cu privire la dorința municipalității de a prelua și moderniza acest parc. Acest lucru trebuie făcut pentru a demonstra că intențiile primăriei sunt serioase, nu doar declarații politice”, a declarat Bîldea.

Spatiile verzi şi parcurile sunt extrem de puţine în Cluj-Napoca, iar preluarea unui parc de dimensiunea Parcului Feroviarilor de către municipalitate și introducerea lui în circuitul public ar fi o mare bucurie pentru clujenii din zonă și nu numai.

Parcul Feroviarilor, care este al doilea ca suprafață din oraș, întinzându-se pe 5,4 ha, a ajuns o ruină.

error: Content is protected !!