Cluj: „Cei mici ne-au intrebat unde sunt Abecedarele“. Rusine Bucuresti!

Updated on septembrie 16, 2014 Clopoţelul a sunat mai repede pentru elevii de la şcolile internaţionale, adică din 1 septembrie. Învăţătoarele de la Transylvania College din Cluj au intrat deja în pâine şi predau de două săptămâni după Abecedarele din anii trecuţi.

abec

Graţiela Agrişan şi Mery Blaga sunt două învăţătoare care predau la clasa I la Transylvania College, o şcoală internaţională privată din Cluj-Napoca, singura acreditată Cambrigde după cea din Bucureşti. Ambele predau de mai bine de 15 ani, atât la şcoli de stat, cât şi la privat. Spun că un învăţător bun ştie cum să suplinească lipsa manualelor şi să-şi facă o atmosferă plăcută în clasă.

„Noi nu avem Abecedare pe masa copiilor decât cele din anii trecuţi. Lucrăm din manualele vechi. Ar fi frumos să avem pentru toţi copiii abecedare şi la timpul potrivit, mai ales la clasele mici. E important la clasele mici să avem abecedare. Cu ele începem. Abecedarul e o parte importantă în formarea lor. E totuşi prima clasă“, spune Mery Blaga (39 de ani). (sursa: adevarul.ro)

Ea mai spune că e important ca elevii din clasa I să vadă abecedarul pe masă. „Învăţământul e bazat pe cunoaştere. Cunoaşterea o luăm din ce facem, din ce explorăm, dar şi din cărţi. Cărţile reprezintă, cel puţin la început de drum, multă cunoaştere“, adaugă Miss Mery , cum îi spun copiii.

După zeci de contestaţii, licitaţia pentru noile manuale şcolare va ajunge şi la DNA, au ameninţat joi membrii Federaţiei Editorilor din România. Ministrul Educaţiei spune că se aştepta la un „război“ cu editurile.

error: Content is protected !!