Cluj: Cartoful ramane leguma preferata a clujenilor

Updated on septembrie 15, 2014 Producătorii din judeţul Cluj au umplut până la refuz standurile puse la dispoziţie de Asociaţia Produs de Cluj, astfel că peste 50.000 de vizitatori au avut de ales dintre cele 600 de tone de legume şi fructe, mii de litri de vin şi must sau ulei presat la rece. Clujenii au cumpărat peste 150 de tone de cartofi în cele trei zile de festival.

6666

“Zilele Recoltei” au avut loc în perioada 12-14 septembrie, iar clujenii au avut la dispoziție legume și fructe de sezon produse în Râşca, Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldovenești, Sânnicoară, Mihai Viteazu, Chinteni, Floreşti precum şi din alte localităţi ale judeţului Cluj.

Astfel, aproape 200 de expozanţi au avut pe standuri aproximativ 600 de tone de legume şi fructe, mii de litri de vin şi must, ulei presat la rece şi miere de albine, iar cei peste 50.000 de vizitatori s-au putut delecta şi cu muzică populară. “Concret, la această ediție a Zilelor Recoltei s-au vândut peste 150 de tone de cartofi, 70 de tone de varză, 70 de tone de vinete, 150 de tone de legume (morcovi, ceapă, gogoșari, ardei, roșii, conopidă), 10 tone de struguri, dar și mii de litri de must și vin. De la an la an, ‘Zilele Recoltei organizat la Cluj’ capătă o anvergură tot mai mare. Numărul crescut de expozanţi, dar şi afluxul de vizitatori, l-au transformat într-un eveniment notabil în calendarul târgurilor de acest gen organizate în România. (sursa: citynews.ro)

Ediţia din acest an a fost de un real succes, expozanţii declarându-se foarte mulţumiţi de vânzări. Profitând şi de vremea călduroasă a acestui început de toamnă, gospodinele au avut prilejul să-şi facă ultima aprovizionare pentru iarnă, ele având la dispoziţie, în acelaşi loc, marfă de calitate la preţuri de producător, vânzare tip en-gros şi producţie bio”, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

error: Content is protected !!