Cluj: 200 de autobuze, troleibuze si tramvaie pe strazile orasului incepand de sapatamana viitoare. Sint de ajuns?

Updated on septembrie 11, 2014 Clujenii vor aştepta tot mai puţin în staţiile mijloacelor de transport în comun începând de săptămâna viitoare, în condiţiile în care vor circula, în acelaşi timp, 200 de autobuze, troleibuze, dar şi tramvaie în orele de vârf.

22

Potrivit directorului Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, Liviu Neag, numărul mijloacelor de transport va fi suplimentat cu aproximativ 30% din 15 septembrie şi cu 10% de la 1 octombrie. Decizia vine în urma începerii noului an de învăţământ, atât pentru elevi, cât şi pentru studenţi.

“Vom ajunge la 200 de mijloace de transport în circulaţie în orele de vârf. De asemenea, va fi prelungit şi orarul la chioşcurile de vânzare a biletelor, precum şi numărul acestora, asta până la finalizarea sistemului de ticketing. Mijloacele de transport vor circula de la ora 05:00 până la 23:15 şi, desigur, va rămâne în vigoare şi autobuzul de noapte pe linia 25. Vor fi suplimentate şi autobuzele din zona metropolitană”, a declarat Neag. (sursa: citynews.ro)

Pe de altă parte, între 15 septembrie şi 1 octombrie vor fi emise abonamentele gratuite pentru elevi valabile în noul an şcolar. De acestea beneficiază elevii pentru transportul la şcoală, care au gratuitate pe două lini, dar şi cei care participă la activităţi extracuriculare şi educative. “De aceste prevederi beneficiază 19.500 de elevi, dintre care 300 provin din învăţământul particular. Totuşi, cei care au nota scăzută la purtare nu vor avea abonamente gratuite”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

error: Content is protected !!