Cluj: Pensionarii vor putea calatori gratis si in zona metropolitana

Updated on august 27, 2014

Cei aproximativ 57.000 de pensionari care beneficiază în prezent de gratuitate pe transportul în comun din Cluj-Napoca vor beneficia de aceste măsuri și pe rutele metropolitane de transport în comun spre și dinspre Florești și Apahida, începând de la 1 septembrie, a anunțat primarul Emil Boc.

ctp

Conform edilului, care a făcut anunțul în cadrul conferinței de presă organizată miercuri, persoanele respective vor putea beneficia de gratitățile respective și pe rutele metropolitane spre și dinspre Florești și Apahida, în baza abonamentelor pentru zonele urbane.

„Este un alt succes al implementării proiectului Zonă Metropolitană de Transport în Comun. În urma discuțiilor de la nivelul Asociației pe care o reprezint (Asociația Metropolitană de Transport, n.red.) împreună cu conducerea Companiei (Compania de Transport în comun Cluj-Napoca, n.red.) am putut stabili ca începând cu 1 septembrie toți pensionarii din Cluj-Napoca, mă refer aici la cei 57.000 care beneficiază într-o formă sau alta de gratuitate la transportul în comun pot să circule și în Apahida și Florești. Vom avea discuții și cu alți primari să putem extinde această facilitate și spre alte localități”, a menționat primarul Emil Boc. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

Edilul a specificat că din cei 57.000 de pensionari, 48.000 beneficiază de gratuitate în baza unei Hotărâri de Consiliu Local, alți 5.100 au fost persoane persecutate politic, 740 sunt veterani sau văduve de război, 310 sunt eroi ai revoluției, iar 2.850 persoane cu handicap grav, cu deficiențe de auz sau de vedere.

De precizat că alte 2.000 de persoane cu domiciliul în Florești, respectiv 1.000 din Apahida, vor putea să beneficieze de gratuitate și în Cluj-Napoca, ca urmare a subvenției acordate de Primăriile comunelor respective.

error: Content is protected !!