Cluj: Dispozitiv pentru localizarea obiectelor pierdute conceput de doi tineri antreprenori

Updated on august 27, 2014

Având doar câțiva centimetri, acesta este ușor de atașat de orice obiect: chei, poșetă, valiză, zgarda animalului de companie. Dacă utilizatorul nu își găsește un obiect monitorizat, aplicația îi indică distanța și direcția până la acesta. Dispozitivul atașat începe să sune asemenea unui telefon mobil pentru ca acesta să poată fi găsit mai ușor.

obiecte

În cazul în care un obiect monitorizat iese din raza de acțiune standard a antenei bluetooth, dispozitivul atașat de acesta va comunica cu orice telefon mobil care intră în raza sa de acțiune și are instalată aplicația. Tintag este singurul dispozitiv din lume de acest gen cu baterie reîncărcabilă – după o singură încărcare poate funcționa patru luni. Restul dispozitivelor similare impun înlocuirea bateriei sau cumpărarea unui nou dispozitiv.

Clujenii au îmbunătățit performanța antenei bluetooth. Dacă dispozitivele tradiționale au raza de acțiune de maxim 50 m, acesta bate până la 100 m. În plus, dispozitivul atenționează utilizatorul sonor și vizual, prin intermediul unui led. Când dispare un portofel sau animalul de casă același dispozitiv poate semnaliza mai multe telefoane (al soțului, al soției). Dispozitivul va avea înscripționat un cod unic prin care cine găsește produsul atașat poate lua legătura cu proprietarul. Încărcătorul bateriei va servi ca hotspot, ceea ce crește raza de acoperire. (sursa: ziuadecluj.ro)

“După un an de dezvoltare și testare, vom lansa în 8 septembrie o campanie de crowdfunding pe indiegogo.com în care ne-am propus să strângem 50.000 de euro din precomenzi. Această campanie va fi un foarte bun indicator al capacității pieței de profil și al performanțelor produsului. După ce vom fi trecut de acest pas, urmează provocarea pentru producția în masă și distribuția la nivel internațional”, afirmă Chiș.

Cei doi au deja colaborări cu companii din străinătate. Ei au pornit proiectul cu resurse proprii și câțiva membri experimentați în echipă și au în plan să lanseze primele dispozitive până la sfârșitul anului. Până în noiembrie,  vor produce primele 500, pentru a le livra unui număr limitat de susținători ai campaniei de crowdfunding.

error: Content is protected !!