Cluj Arena merita un nume. Fanii vor sa-i spuna “Dr. Mircea Luca”. Esti de acord?

Updated on august 25, 2014

Numele celui mai impozant stadion al oraşului aduce mai degrabă cu un substantiv comun decât cu unul propriu. “Arena”, potrivit dexonline.ro, înseamnă “teren de sport, împrejmuit cu tribune pentru spectatori”. Adică stadion. Astfel, Cluj Arena se poate traduce prin stadionul Clujului. Iar stadionul Clujului merită un nume.

foto: radio.ubbcluj.ro
foto: radio.ubbcluj.ro

Încă din 2011, anul în care edificiul a fost dat în folosinţă, fanii Universităţii, echipa care îşi dispută aici meciurile de pe teren propriu, au cerut ca arena să poarte numele lui Mircea Luca, fost jucător şi conducător de legendă al Universităţii. Conducerea Consiliului Judeţean, proprietara stadionului, a replicat la vremea aceea că numele poate deveni obiectul unei licitaţii. Au trecut însă trei ani şi nicio companie nu s-a înghesuit să liciteze pentru a da numele arenei. Cu toate acestea, stadionul tot nu se numeşte “Dr. Mircea Luca”, chiar dacă între timp în faţa sa a fost instalată o statuie a doctorului-fotbalist. Şefii Consiliului Judeţean par să fi uitat subiectul cu totul.

“Tot asta ne dorim, să se numească Doctor Mircea Luca. Rămânem pe aceea şi poziţie. E cel mai potrivit nume. De asta şi statuia îşi are locul acolo. Marcarea locului s-a produs odată cu statuia”, a declarat Bogdan Blaga, unul dintre liderii Asociaţiei “Şepcile roşii”.

De altfel, pe website-ul suporterilor, ucluj.ro, arena este denumită “Dr. Mircea Luca”, încă de la inaugurare.

ZIUA de CLUJ l-a întrebat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe, de ce numele edificiului a rămas Cluj Arena. “Este statuia lui Mircea Luca în faţa stadionului, oare nu e de ajuns? Pe mine oricum nu mă mai interesează, se poate numi oricum“, a spus Tişe. (sursa: Ziua de Cluj)

Liberalul Mihai Seplecan, ajuns de două ori vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean, se pregăteşte de o a treia “înscăunare”. El spune că atunci se va apleca asupra acestui subiect.

Nu ştiu de ce s-au oprit negocierile cu firmele. Stadionul trebuie să se cheme ori “Mircea Luca”, ori să vindem numele pe bani. Promit că data viitoare când voi ajunge în fruntea Consiliului Judeţean aceasta va fi una dintre problemele pe care le voi rezolva cu prioritate, alături de spitalul de urgenţă şi drumurile judeţene. Ar fi bine să vindem numele către o firmă, nu ne-ar strica, să zicem, 10.000 de euro pe lună, dar dacă nu găsim le vom face pe plac suporterilor“, a spus Seplecan.Mircea Luca (n. 3 august 1921, Zalău – d. 28 iulie 2008) a fost un fotbalist și medic român, remarcat pentru activitatea sa la Universitatea Cluj.

A fost cel mai longeviv jucător al echipei, fiind un component de bază în anii ce au urmat celui de-al Doilea Război Mondial. El a fost şi un renumit medic ORL-ist. A decedat la Cluj, la vârsta de aproape 87 de ani.

error: Content is protected !!