Amintiri din Cluj: Piata Lucian Blaga (piata Pacii, Szent György tér) in zilele noastre. La parterul blocului turn din dreapta se afla cafeneaua “CROCO”, vestitul loc de intalnire al studentilor.

Updated on august 25, 2014 Amintiri din Cluj: Piata Lucian Blaga (piata Pacii, Szent György tér) in zilele noastre. La parterul blocului turn din dreapta se afla cafeneaua "CROCO", vestitul loc de intalnire al studentilor. 1Nicoleta Trifan: Cofetaria Croco,super

Amintiri din Cluj: Piata Lucian Blaga (piata Pacii, Szent György tér) in zilele noastre. La parterul blocului turn din dreapta se afla cafeneaua "CROCO", vestitul loc de intalnire al studentilor. 2Carmen Simu: nici in ziua de azi nu pricep de ce numele de Pacii nu a fost bun! Am inteles ca, de ex., 23 August trebuia schimbat … dar “Pacii”??? Ca doar n-o fi pacea apanajul comunismului!  La fel si P-ta Libertatii – actuala Unirii. S-a dus naibii libertatea, odata cu comunismul?
Amintiri din Cluj: Piata Lucian Blaga (piata Pacii, Szent György tér) in zilele noastre. La parterul blocului turn din dreapta se afla cafeneaua "CROCO", vestitul loc de intalnire al studentilor. 3Dan Clinci: Uite ca intrebarea mi se pare inetersanta si imi permit sa imi expun parerea: Atribuirea de denumiri desprinse din programul politic al unei conduceri este un instrument de propaganda. Pacea, libertatea, solidaritatea, etc nu sunt toponimice, ci doar declaratii prin care ni se arata ce scrie pe steagul celui care are puterea. Daca e sa duc ideea pana la capat ,mie nici denumirea de Unirii nu mi se pare desprinsa de aceasta gandire demagogica. Si ma enerveaza si strada republicii.
(foto: Vechiul Cluj)
ttt
error: Content is protected !!