De ce este important team building-ul? Mai ales cel facut la The Museum Cluj

Updated on august 23, 2014 22

De obicei la locul de munca sunt evidentiate scopurile individuale, realizarile fiecarui angajat fiind incurajate si rasplatite. Totusi,
oricat de importanta ar fi performanta fiecarui individ, nivelul lui creste atunci cand se integreaza intr-o echipa. Abilitatea de a lucra in echipa e benefica in egala masura pentru companie si pentru angajat .

O echipa buna e formata prin colaborarea unor indivizi eficienti. Pe plan individual , activitatile de team building pot dezvolta
caracteristici deja stiute, sau semnala existenta unor arii inca neexplorate . In orice profesie este nevoie de un bun simt al
observatiei si atentie pentru detalii.

De asemenea, oricine are nevoie sa isi exerseze memoria nu doar in cadrul muncii ci si pe plan personal.
Aceste calitati nu sunt indeajuns pentru a evolua, e necesar si sa iti dezvolti o gandire creativa si flexibila. Astfel, poti gasi solutii
ingenioase in situatii care par de nerezolvat.
Echipele care au invatat sa colaboreze constructiv sunt mult mai productive decat grupurile de lucru, formate din membri cu mentalitati setate strict pe individual.

Participand la un team building, membriiisi pot intelege stilul de lucru individual dar si pe al colegilor, astfel devenindu-le mai usor sa colaboreze . Echipa are oportunitatea de a-si evalua atat calitatile cat si slabiciunile .

Odata evaluata diferenta dintre nivelul actual si cel dorit, se pot cauta modalitati de a ajunge la acesta din urma. O activitate de team building evidentiaza importanta distribuirii sarcinilor si creearii unui plan inainte de a implementa o solutie.

Ar fi desigur, o greseala ca un team bulding sa contina toate aceste elemente dar sa nu fie si distractiv pentru participanti. Nu este usor sa se gaseasca acest echilibru, dar este o necesitate reala.

Atunci cand membrii echipei nu sunt stimulati de activitatea desfasurata , ei devin deconectati si nu pot beneficia de nici un aspect al activitatii.
Nivelul de satisfactie si angajament cu locul de munca creste cand participantul considera ca team building-ul a fost relevant pentru activitatea pe care o desfasoara in profesia lui.

Un exemplu de teambuilding care indeplineste toate aceste necesitati este jocul de evadare real.

The Museum ofera o experienta originala si complexa, prin care echipele isi pot testa si exersa atat abilitatile individuale cat si cele de grup.

E o provocare care necesita interdependenta si comunicare intre jucatori.

Pentru mai multe informatii despre The Museum- Cel mai complex joc de evadare, gasiti pe TheMuseum.ro
Telefon: 0745487112
www.themuseum.ro
fb.com/TheMuseumEscape

error: Content is protected !!