Cluj: Premiu. Studentii inteligenti de la UBB si UTCN au zburat deasupra orasului

Updated on august 20, 2014 Cele trei echipe studenţeşti care au câştigat competiţiile UBBots şi BattleLab Robotica au primit cadou un zbor cu un avion de mici dimensiuni. Studenţii au putut chiar să-l şi piloteze.

cluj789

Studenţii de la Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au putut vedea Clujul din aer, după ce au fost premiaţi pentru câştigarea concursurilor UBBots 2014 (premiul I şi al II-lea), precum şi pentru BattleLab Robotica 2014, care au presupus realizarea unor roboţi inteligenţi.

Astfel, 14 studenţi au fost urcaţi în avionul de mici dimensiuni de către reprezentanţii companiei Bosch pentru un zbor de câteva minute deasupra Clujului şi chiar au putut să-l şi piloteze timp de câteva secunde. Câştigătorii de la UBBots, studenţi în anul III la Informatică, au creat un robot capabil să strângă tăvile goale de pe mese, iar cei clasaţi pe locul doi au realizat un robot ospătar. (sursa: citynews.ro)

Pe de altă parte, la BattleLab Robotica 2014, competiție la nivel național organizată de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în colaborare cu asociația studențească BEST Cluj-Napoca, studenţii câştigători au realizat cel mai bun sumo-robot, acesta reuşind să-şi „doboare” toţi rivalii din ring.

error: Content is protected !!