Cluj: “Pitbullii” lui Ponta, trimisi cu coada intre picioare la Bucuresti. Seplecan a blocat accesul la actele de la Cluj Arena

Updated on august 14, 2014

Inspectorii Corpului de Control al Premierului, ajunși la Cluj săptămâna trecută cu intenția să verifice cum au fost cheltuiți banii alocați pentru construcția stadionului Cluj Arena, au plecat la București cu coada între picioare. Mai precis fără să poată verifica exact ce și-au propus, a precizat miercuri președintele interimar al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan.

rr

Seplecan s-a folosit de o chichiță legislativă care prevede că inspectorii Corpului de Control al Premierului nu au competența să verifice cum s-au cheltuit banii alocați pentru stadion, cum s-au derulat licitațiile sau cum s-au făcut controalele.

“Am trimis la Guvern o sesizare prin care am cerut să îmi zică, în scris, în baza cărei legi fac ei aceste verificări și, tot în scris să îmi solicite ce acte să le pun la dispoziție. Corpul de Control al Premierului nu are voie să verifice orice are chef în Consiliul Județean, așa cum a vrut să facă. Are dreptul să verifice modul de organizare și funcționare a instituției. Așa că mi-au cerut în scris să le pun la dispoziție aceste acte care țin de funcționarea și organizarea Consiliului Județean, eu le-am dat acele acte și ei au plecat”, a spus pentru voceatransilvaniei.ro, Mihai Seplecan, președinte interimar al Consiliului Județean Cluj.

Au vrut să verifice toate actele din Consiliul Județean

Potrivit lui Seplecan, inspectorii Corpului de Control al Premierului au verificat acte care țin de stadion doar în prima zi în care au ajuns la Cluj-Napoca. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

“Ei au venit la Consiliul Județean și au vrut să verifice tot. Or așa ceva nu se poate, cu ce drept au vrut ei să verifice tot ce avem noi la Consiliu? Așa că, am trimis o sesizare la București prin care am cerut suspendarea controlului și am mai cerut să îmi spună, în scris, cu ce drept verifică inspectorii ce se întâmplă la Cluj Arena. Am primit un răspuns evaziv, așa că am mai trimis o sesizare, la care am primit răspuns concret. Acum așteptăm să ne trimită raportul, după ce vor analiza actele pe care le-am pus la dispoziție, actele care țin de organizarea și funcționarea Consiliului Județean”, a mai adăugat Seplecan.

error: Content is protected !!