Cluj: Demonstratii de echitatie in oras. Clujenii sunt asteptati sa admire cele mai spectaculoase prezentari

Updated on august 14, 2014 Zilele Culturale Maghiare le aduc clujenilor fel de fel de evenimente culturale, educative, sportive şi artistice. Dintre acestea, în data de 17 august, Clujul se va putea lăuda cu organizarea unui eveniment hipic.

cai

Duminică, între orele 10-18, clujenii sunt aşteptaţi să ia parte la un eveniment din al cărui program nu vor lipsi demonstraţiile de dresaj, echitaţie, spectacol hipic, tras cu arcul (călare), concurs de eleganţă şi frumuseţe cabalină, dar şi un concurs gastronomic.

Programul este unul destinat în principal familiilor, dar şi pasionaţilor de echitaţie. Pe lângă activităţile hipice desfăşurate pe întreg parcursul zilei, clujenii vor mai avea ocazia să ia parte la un concurs de gătit, demonstraţii de dresaj canin, program de iluzionism sau demonstraţii de tras cu arcul.

“Organizăm acest eveniment care este prima ediţie a zilelor de călărie clujene şi se desfăşoară în cadrul Zilelor Culturale Maghiare. Vor fi mai multe programe demonstrative de echitaţie, vor fi mai multe prezentări: sărituri, tras cu arcul, scene de luptă, prezentare a cailor. Avem şi echipe care vin din alte judeţe. În afară de asta, pe vizitatori îi aşteaptă şi alte surprize: demonstraţii de dresaj canin din partea Jandarmeriei Cluj, concurs de gătit, demonstraţie de iluzionism şi altele. Intrarea la eveniment este gratuită, este un eveniment organizat pentru publicul larg, clujenii vor putea privi spectacolul şi vor putea lua parte la activităţi. Între prezentările şi demonstraţiile de la eveniment, copiii se vor putea bucura de programe de echitaţie”, spune Tunyogi Bela, organizator al evenimentului. (sursa: Ziua de Cluj)

Evenimentul este organizat cu ajutorul Asociaţiei Sportive Turul Ijasz Club şi va fi găzduit de Centrul de Călărie Szilaj, situat în cartierul Dâmbul Rotund, la intersecţia străzii Lombului cu strada Gheorghe Sion.

Programul:

10:00 Deschiderea evenimentului
11:00 Prezentarea armelor istorice de catre Hajos Janos
11:30 Sărituri obstacole
Săriturile de obstacole prezinta abilităţile calului şi încearcă aptitudinile călăreţului în diferite circumstanţe.
12:00 Demonstraţie de tir cu arcul
Demonstraţie generală de tras ccu arcul a Asociaţiei Sportive Turul Ijasz Klub.
Vizitatorii vor putea încerca de asemenea să traga cu arcul.
12:30 Tras cu arcul (călare)
Echipa din Sf. Gheorghe reprezentat de Paszka Lehel , Kodolanyi Reka şi echipa lor îşi vor prezenta programul.
13: 30 Teatru de păpuşi prezentat de Hajos Janos
14:00 Scena de lupta călare a Asociaţiei Sportive Turul Ijasz Klub
14:30 Program de iluzionizm prezentat de Maestro Belloni
15:30 Prezentarea unui numar de călărie a grupului de copii din cadrul Asociatiei Turul Ijasz Klub. Acest program încearcă să atragă atenţia părinţilor ca pentru copii călăria este o activitate deosebită care dezvoltă mişcarea şi echilibrul copilului.
16:00 Dresaj canin
Echipa canina a jandarmeriei din Cluj va prezenta abilităţile câinilor în diferite intervenţii.
17:00 Concurs de frumuseţe a cailor prezenţi
17:30 Premierea participantilor a concursului de gătit

error: Content is protected !!