Cluj: Adio, canicula! Vremea se raceste si vin ploile

Updated on august 14, 2014 Dacă în ultimele zile gradele termometrelor au depăşit 30 de grade, iar întreaga ţară a fost sub atenţionare meteorologică de cod galben, de la noapte vremea se răceşte brusc, ajungând la maxime situate în jurul valorii de 25 de grade Celsius, în timp ce minimele se apropie de valoare de 10 grade Celsius.

cluj

Weekend-ul aduce vreme mohorâtă la Cluj, iar temperaturile scad brusc faţă de cele înregistrate în ultima perioadă.

“Începând din seara zilei de joi,14 august, şi pe parcursul zilei de vineri, 15 august, în vestul, nordul şi centrul ţării instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi vor fi intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină”, anunţă meteorologii.

Ploile nu ocolesc zona Clujului. Atât vineri, cât şi sâmbătă, instabilitatea atmosferică se accentuează, fiind aşteptate ploi în ambele zile.

În 15 august, în zona Transilvaniei, temperatura maximă se va situa în intervalul 24-29 de grade celsius, ajungând ca minimele să se situeze între 13 şi 17 grade celsius. În Cluj-Napoca, prognoza meteo pentru ziua de vineri se situează între maxima 25 grade și minima 14 grade Celsius. (sursa: Ziua de Cluj)

Sâmbătă, 16 august, temperatură maximă în regiunea Transilvaniei se va situa în intrevalul 22-27 de grade celsius, iar minimele între 10 şi 14 grade. În Cluj-Napoca, maxima prevăzută pentru sâmbătă ar putea atinge 24, iar minima 12 grade Celsius.

Duminică, 17 august, vremea se răceşte în continuare, iar, în Transilvania, maximele se situează între 20 şi 25 de grade, în timp ce minimele ajung la valori situate între 7 şi 13 grade. La Cluj, vremea se răceşte uşor faţă de sâmbătă, maxima prognozată pentru această zi fiind de numai 22 de grade Celsius, iar temperatura minimă ar putea atinge valoare de 10 grade Celsius.

error: Content is protected !!