Rada Mihalcea, o cercetatoare clujeanca, premiata in SUA de Barack Obama, va primi titlul de cetatean de onoare al Clujului

Updated on august 8, 2014

Rada Flavia Mihalcea, o cercetătoare clujeancă, premiată în 2009 în SUA de președintele Barack Obama, după ce a fost inclusă pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetători din Statele Unite ale Americii, primește, joi, la Cluj-Napoca titlul de cetățean de onoare al municipiului.

cetatean-de-onoare

“Doamna Rada Flavia Mihalcea s-a făcut remarcată în lumea ştiinţifică din Statele Unite prin cercetări în domeniul procesării limbajului natural, al inteligenţei artificiale, al interacţiunii dintre om şi maşină, al regăsirii de informaţii, al învăţării automate aplicate. Tânăra cercetătoare clujeană a participat la dezvoltarea unor proiecte pentru giganţi precum companiile Google ori Microsoft. Rada Flavia Mihalcea a susţinut un masterat la Southern Methodist University din Dallas şi un doctorat în comunicare la prestigioasa Universitate din Oxfor”, se arat[ ]ntr-un comunicat al Primăriei Cluj-Napoca.

Rada Flavia Mihalcea este clujeancă, a absolvit, în anul 1997, Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar după ce a obţinut titlul ştiinţific de doctor în automatizări şi calculatoare, devine profesor asociat şi cercetător la University of North Texas, unde lucrează şi în prezent. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

Pe lângă premiul primit în SUA, din mâna președintelui Obama, Rada Flavia Mihalcea a fost distinsă cu “Premiul Grigore Moisil al Academiei Române”, acordat pentru lucrări în „domeniul prelucrării limbajului natural în documente nestructurate”.

error: Content is protected !!