Clujenii au reusit sa schimbe regulamentul de plimbare al cainilor. Va fi organizata inca o dezbatere

Updated on august 7, 2014

Întâlnirea publică planificată de Emil Boc cu proprietarii de câini la primăria clujeană nu a avut succesul scontat de municipalitate. Astfel, un alt regulament urmează să fie pus pe hârtie, iar acesta va fi discutat, de asemenea, într-o altă dezbatere.

regulament-caini

Mult aşteptata dezbatere privind regulamentul de plimbare al câinilor a umplut Sala de Sticlă a primăriei clujene. Aproximativ 100 de persoane au venit cu gândul de a-şi exprima punctul de vedere, însă doar 20 dintre ele au putut vorbi, în mod oficial, cu primarul Emil Boc.

După trei ore de dezbateri, în care au putut fi auzite şi propuneri de genul „deţinătorii de câini să presteze muncă în folosul comunităţii o zi pe lună pentru că nu strâng mizeria”, dar şi argumente contra regulamentului gândit de municipalitate venite din partea unui medic veterinar, concluzia a fost una favorabilă cetăţenilor. Respectivul regulament va fi înlocuit cu un altul, care nu ar mai conţine, printre altele, nici paragraful care prevede obligativitatea botniţei pentru toate rasele de câini, iar clujenii vor fi chemaţi luna viitoare la o nouă consultare publică în sediul primăriei.(sursa: citynews.ro)

În acest moment există doar două locuri în Cluj-Napoca în care proprietarii de câini îşi pot plimba în linişte patrupedele: parcul Rozelor şi zona cartodromului din cartierul Gheorgheni. Potrivit primarului Emil Boc, până la 1 septembrie ar urma să fie amenajate alte patru locuri, însă cea mai mare problemă o reprezintă faptul că multe dintre terenuri sunt revendicate.

error: Content is protected !!