Cluj. Reactia lui Boc la afirmatiile sefului OAR despre Polivalenta: Orice proiect e o decizie politica. Numărul de locuri a fost decis de specialisti

Updated on august 7, 2014

Primarul Clujului, Emil Boc, a precizat, referitor la proiectul noii Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, că nu a fost influențat de factorul politic mai mult decât se întâmplă în cazul oricărui proiect și a negat că ar fi dorit o sală de 10.000 de locuri, pentru a se asigura că va fi cea mai mare din țară, menționând că decizia în această privință a aparținut specialiștilor.

sala-polivalenta

Afirmația edilului vine în contextul în care arhitectul Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România (OAR) și cel care a coordonat proiectarea noii Săli Polivalente din municipiu, a menționat într-un interviu pentru voceatransilvaniei.ro că decizia construirii sălii a fost una politică, primarul Emil Boc dorind în 2008 un obiectiv de cât mai mari dimensiuni, chiar 10.000 de locuri, care însă nu încăpea în spațiul alocat.

“Probabil domnul arhitect vorbește din amintiri. Numărul de locuri l-au stabilit specialiștii. Lucrările au demarat în mandatul de primar al lui Sorin Apostu, dar îmi mențin cu consecvență poziția că este un obiectiv necesar pentru Cluj-Napoca. E suficient să vedeți ce program de activități este la actuala Sală a Sporturilor, că nu au spațiu la cât este de aglomerat (cluburile sportive care își desfășoară meciurile sau antrenamentele aici, n.red.)”, a menționat pentru voceatransilvaniei.ro Emil Boc.

Întrebat cum comentează afirmația lui Șerban Țigănaș care a precizat că a opinat la vremea respectivă că obiectivul nu este oportun pentru oraș, în contextul în care mai există o Sală a Sporturilor, dar că Emil Boc i-a transmis atunci că este o decizie politică, primarul a precizat:

“Orice este decizie politică și să faci o creșă, orice (afirmația a fost făcută în contextul prezentării stadiului lucrărilor la o creșă din municipiu, n.red.)”. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

Noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, situată în imediata vecinătate a stadionului Cluj Arena, urmează să fie inaugurată în 31 octombrie 2014, cu un concert al cântărețului britanic James Blunt. Obiectivul are o capacitate de aproximativ 7.300 de locuri pe scaune.

error: Content is protected !!