Cluj: Ovidiu Ilea: „De azi refuz sa imi mai fac abonament la vechiul RATUC, actualul CTP”. Manifest pentru normalitate si respect — cetatean responsabil al Clujului (BlogGuest)

Updated on august 7, 2014

De azi refuz să îmi mai fac abonament la vechiul RATUC, actualul CTP, refuz să mai plătesc taxe indirect sau direct pentru municipalitate. Refuz să îmi mai justific identitatea în fața unor oameni ne-educați care nu știu decât să jignească.

 Totul a început în jurul orei 16:30, când sunt abordat într-un mod barbar de un reprezentant al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (CTP). De ce într-un mod barbar? Pentru că sunt un cetățean care nu își cunoște doar drepturiile ci și obligațiile. Pentru ca mama mea care a fost făcuta curvă de acest individ,

ff

 m-a învățat să respect oamenii indiferent de condiția lor socio-profesională, m-a învățat că în viață poți ajunge mare doar prin educație, m-a învățat să fiu un cetățean responsabil pentru că doar așa societatea în care trăiesc poate deveni mai bună, mai prosperă.

Pentru toate acestea îi mulțumesc mamei mele, îi mulțumesc că m-a invățat toate aceste lucruri, că m-a învățat că indiferent de felul în care îmi vorbesc cei din jur, că indiferent de modul în care reacționează, chiar și atunci când integritatea mea corporală îmi este pusă in pericol să acționez ca un cetățean responsabil, că indiferent dacă funcționarul — “boacter-ul“ de la Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP) îmi trage un picior în gură, tot ce îmi rămâne mie de făcut este să apelez la instituțiile statului, ceea ce am și făcut astăzi când individul prezentat în imaginea de mai sus mi-a spus că îmi trage un picior în gură și că mama este “o curvă de la coada vacii“.

 Da, am sunat la Serviciul Unic de Urgență 112. Ce a urmat după? Păi simplu, s-a urcat în autobus și a fugit, fără să aștepte ca organele abilitate să intervină, a fugit fără ca eu să primesc o copie a procesului verbal întocmit abuziv, fără un raționament. Vezi abonament, menționez că aveam asupra mea acest abonament. Dar totuși de ce mi-a întocmit proces verbal? Pai din următoarele motive: 1. pentru că abonamentul meu este valabil pe alte linii decat pe cea pe care eram in autobus

2. pentru că chiar dacă am avut intenția de a cumpăra bilet, casa de bilete era inchisă (16:25)

3. pentru că șoferul mi-a spus că el nu vinde bilete.

4. pentru că eu am avut intenția de a cumpăra bilet, dar Compania de Transport Public Cluj-Napoca, își plătesc angajații pentru a sta acasă și pentru ca acesti barbari numiți controlori să aplice legea junglei (îți dau cu piciorul în gură și se urcă în următorul autobus). Iar tu ce faci? Aștepți ca poliția să intervină si să-l identifice pe acest individ care nu a avut dorința de legitimare.

Fac apel către autorități și către toate persoanele integre, educate, capabile, care plătesc taxe și impozite, să ia atitudine pentru a stopa acest fenomen care ne afectează pe toți. Sunt zeci de mii de tineri, bătrâni, chiar și de la “coada vacii”, oameni integrii care știu ce înseamnă responsabilitatea, știu ce înseamnă respectul și care sunt tratați de către acești indivizi precum ultimele mizerii umane, uitând că ei duhnesc. (sursa: ovidiuilea.ro)

Ei bine, mie mi-a ajuns. Personal îmi este rușine unde merg banii mei din plata abonamentelor și a biletelor cumpărate pe mijloacele de transport în comun. Drept urmare voi lua atitudine. Și vă rog si pe voi, toți cei care călătoriți cu mijloacele de transport în comun să luați atitudine. Nu este suficent să ne plângem, sau să facem pe struții. Trebuie să acționăm! Voi lupta pentru respect și demnitate. Voi lupta pentru funcționari demni să respecte și să aplice legea. Voi lupta pentru pedepsirea barbarismului și a celor care aplică legea bunului plac. Voi lupta pentru normalitate.

PS: Sper că si domnul director Liviu Neag, luptă pentru aceleași principii.

error: Content is protected !!