Scandal la Cluj Arena! Seplecan cere Guvernului sa suspende controlul: “Nu le mai punem la dispozitie nici un act”

Updated on august 6, 2014

Președintele interimar al CJ Cluj, Mihai Seplecan, a trimis miercuri, o adresă către Guvernul României, prin care solicită suspendarea verificărilor efectuate de Corpul de Control al premierului la Stadionul Cluj Arena.

Seplecan și-a motivat cererea prin faptul că nu se cunoaște temeiul de drept în baza căruia se fac verificările.

cluj-arena

“Până la lămurirea tuturor aspectelor, solicităm dispunerea suspendării acţiunii de control, urmând a ne rezerva dreptul de a nu mai comunica documentele şi informaţiile solicitate de către membrii echipei de control, în cazul în care nu se va da curs solicitării transmise”, a declarat Mihai Seplecan. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

Reprezentanții CJ Cluj explică, într-un comunicat de presă, care au fost morivele care au stat la baza adresei trimise Guvernului.

“În adresa transmisă Guvernului s-a solicitat comunicarea temeiurilor de drept în baza căruia se desfăşoară acţiunea de control, având în vedere faptul că în Ordinul nr.108/28.07.2014 emis de Şeful Corpului de control al primului-ministru se invocă numai prevederile art. II pct 1 lit g) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.2/2010 privind unele măsuri pentru organizarea şi funcţionarea aparatului de lucru al Guvernului şi, pentru modificarea unor acte, cu modificările ulterioare. Astfel, în acest articol sunt enumerate toate entităţile publice a căror activitate poate fi controlată de către Corpul de control al primului-ministru, printre acestea nefiind enumerate şi autorităţile administraţiei publice locale, ci doar instituţiile publice subordonate acestora, cu respectarea dispoziţiilor legale privind regimul general al autonomiei locale”, se arată în comunicatul de presă trimis de CJ Cluj.

Corpul de Control al premierului a ajuns marți la Cluj, unde a început o serie de verificări pentru a vedea cum s-au cheltuit banii alocați pentru construcția stadionului Cluj Arena.

error: Content is protected !!