Cluj. Vesti proaste pentru studenti: chiriile s-au scumpit in oras! Vezi aici cat costa inchirierea unei garsoniere

Updated on august 6, 2014

Chiria lunară pentru garsoniere şi apartamente cu două camere a cunoscut un trend ascendent în prima jumătate a acestui an.

cluj

Potrivit unei analize a site-ului imobiliare.ro, chiriile medii lunare au crescut la majoritatea categoriilor de apartamente din principalele cinci oraşe din ţară, inclusiv Cluj-Napoca. Studiul ia în calcul preţurile medii cerute la nivel de cartier sau de oraş pentru apartamente cu una, două şi trei camere (construite până în anul 2000) şi compară luna decembrie 2013 cu luna iunie 2014, potrivit unui comunicat al portalului imobiliar, informează citynews.ro.

Astfel, în Cluj-Napoca, chiria solicitată pentru o garsonieră s-a majorat, în primul semestru al anului, de la 200 la 215 euro pe lună. Un trend ascendent a fost consemnat şi în cazul locuinţelor cu două camere (de la 295 la 307 euro pe lună), în vreme ce în cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile au rămas constante în jurul valorii de 360 euro/lună.

Comparativ cu celelalte oraşe incluse în analiză, Clujul se situează pe locul 2, după Bucureşti, în topul celor mai scumpe chirii. Astfel, în Capitală, cea mai ieftină chirie este de 225 de euro, în cartierul Titan.

error: Content is protected !!