Cluj: Primarul Emil Boc te invita la o dezbatere publica referitoare la regulamentului privind accesul, circulatia si plimbarea cainilor cu stapan pe domeniul public sau privat al municipiului

Updated on august 7, 2014 Miercuri, 06 august 2014, ora 15.00, in Sala de Sticla a Primariei municipiului Cluj-Napoca va avea loc o dezbatere publica pe tema prevederilor regulamentului privind accesul, circulatia si plimbarea cainilor cu stapan pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca.

Art. 2 (1) Se interzice lăsarea în libertate, fără supraveghere, pe domeniul public sau privat al
municipiului Cluj-Napoca a câinilor cu stăpân, indiferent de rasă şi talie.

(2) Pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca câinii vor fi purtaţi cu lesă şi
botniţă cu excepţia câinilor de talie mică care vor fi purtaţi cu lesă sau ham.(3) Câinii agresivi sau periculoşi, definiţi ca atare prin legi speciale, vor fi purtaţi în mod obligatoriu cu botniţă şi vor fi ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham, iar deţinătorii acestora vor respecta întru totul obligaţiile şi interdicţiile stabilite în sarcina lor prin legi speciale în ceea ce priveşte accesul, circulaţia şi plimbarea lor pe domeniul public/ privat al municipiului Cluj-Napoca.

(4) Plimbarea câinilor se poate face în pădurile Făget, Hoia şi Lombului. În aceste locuri, în cazul în care vor fi lăsaţi liberi, câinii vor purta botniţă, cu excepţia celor de talie mică.
Art.3 (1) Deţinătorii de câini sunt obligaţi, la ieşirea cu aceştia în spaţiile publice, să aibă asupra lor actul de identitate şi carnetul de sănătate al câinelui.
(2) Pe timpul plimbării, însoţitorii câinilor au obligaţia de a colecta dejecţiile provenite de la animalele pe care le deţin. În acest scop vor avea asupra lor, în mod obligatoriu, dotările necesare (pungi, mănuşi de unică folosinţă, etc).

error: Content is protected !!