Reincep lucrarile la viitoarea groapa de gunoi a Clujului. Aceasta trebuia terminata in 2013

Updated on iulie 23, 2014

După o serie de neînţelegeri între constructor şi Consiliul Judeţean Cluj, cele două părţi par să fi ajuns la un consens. Lucrările la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, finalizate în proporţie de 65%, vor fi reluate “de îndată”, potrivit oficialilor instituţiei judeţene.

groapa-de-gunoi

Viitorul Centru de Management Integrat al Deşeurilor, construit pe raza comunei Feleacu, revine în actualitate în urma unor discuţii între reprezentanţii constructorului şi cei ai Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. Vicepreşedintele instituţiei administrative, Ioan Oleleu, a declarat că s-a ajuns la un consens, iar lucrările la noua groapă de gunoi a Clujului, care trebuia inaugurată în luna mai 2013, urmează să fie reluate cât mai curând.

“Înţelegerea la care am ajuns astăzi cu reprezentanţii  firmei constructoare este o nouă dovadă a faptului că, în situaţia în care există bună credinţă şi profesionalism, dialogul poate conduce  la  rezolvarea tuturor problemelor şi stărilor  conflictuale. Prin protocolul semnat marcăm reintrarea în normalitate, lucrările la acest obiectiv de investiţii de o importanţă  vitală pentru întreg judeţul urmând a fi reluate de îndată”, a promis Oleleu.

Lucrările au fost întrerupte luna trecută după o serie de neînţelegeri şi acuze între proiectant şi constructor privind calitatea materialelor puse la dispoziţie. Ba mai mult, firma Napoca Construcţii, al cărei proprietar, Ioan Bene, se află în arest preventiv în dosarul de corupţie al lui Horea Uioreanu, este acuzată că a scos pământ din vecinătatea construcţiei, care ar fi fost dus la anumite lucrări de la Aeroport, iar acest lucru a dăunat stabilităţii unui taluz. Toate aceste nereguli au dus la stoparea finanţării de către Consiliul Judeţean Cluj, iar constructorul a oprit, la rândul său, lucrările. Centrul de Management Integrat al Deşeurilor ar urma să coste aproximativ 25 de milioane de euro, iar 98% din bani vin din fonduri europene. Acesta trebuia terminat, iniţial, în mai 2013, iar apoi în decembrie 2013. Cel mai nou termen de finalizare a fost stabilit pentru 19 octombrie 2014, însă nici acesta nu va putea fi respectat. (sursa: citynews.ro)

La întâlnirea de miercuri, de la sediul Consiliului Judeţean, au participat reprezentanţii  societăţii Atzwanger, liderul asocierii care construieşte Centrul de Management al Deşeurilor şi experţii tehnici ai  SC TAHAL România, cei care asigură dirigenţia de şantier.

error: Content is protected !!