Unde vor sa invete elevii clujeni. Topul celor mai cautate licee din Cluj-Napoca

Updated on iulie 16, 2014

În urma finalizării repartiţiei în funcţie de medii a elevilor care au susţinut evaluarea naţională, pe site-ul Ministerului Educaţiei s-a putut observa care sunt cele mai căutate licee din Cluj-Napoca.

emil-racovita

Conform portalului edu.ro, cele mai mari medii au fost la liceele cu profil real, la specializările matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii.

La specializarea matematică-informatică, în vârful clasamentului se află Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, unde ultima medie de intrare a fost 9,66. Pe locul doi la această specializare este Colegiul Naţional Emil Racoviţă, cu media 9,52, iar pe locul trei, Liceul Teoretic Avram Iancu, unde ultima medie la specializarea matematică-informatică a fost 9,39.

La specializarea ştiinţe ale naturii pe primul loc este Colegiul Naţional Emil Racoviţă, cu media 9,61, urmat de Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, unde ultima medie a fost 9,44, Liceul Teoretic Avram Iancu, media 9,25.

La specializarea filologie de la profilul uman, Liceul Nicolae Bălcescu se află din nou în top, ultima medie fiind 8,82. Pe locul doi la aceeaşi specializare este Liceul Teoretic Gheorghe Şincai, cu media 8,38, iar pe trei, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, unde ultima medie de intrare a fost 8,01.

La specializarea ştiinţe sociale, pe locul întâi este Liceul Gheorghe Şincai, cu media 8,69, pe locul doi este Colegiul Naţional George Coşbuc, cu media 8,46, iar pe locul trei, Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda, cu media 8,09. ( sursa: ziuadecj.ro)

La specializarea economic de la profilul servicii, pe locul întâi este Colegiul Economic Iulian Pop, unde ultima medie de intrare a fost 8,16, urmat de Colegiul Tehnic de Comunicaţii Augustin Maior, cu media 7,39. Pe locul trei la această specializare este Liceul Tehnologic Alexandru Borza, cu media 6,98.

Marinela Zamfir, directorul Liceului Nicolae Bălcescu, clasat pe locul întâi la două specializări după media de intrare, este foarte mândră de rezultatele obţinute de elevii şcolii pe care o conduce.

“Îi felicit pentru aceste rezultate şi sper ca şi pe viitor să se menţină tot pe poziţia de nota 10. Sunt mândră de ei, de toţi elevii care au terminat. La clasele a XII-a am avut promovabilitate de 100%, iar cei de clasa a VIII-a toţi au reuşit să ajungă la liceele la care şi-au dorit să intre”, a spus Zamfir.

error: Content is protected !!