Elevii clujeni care au obtinut 10 la BAC aleg facultati din tara: “Vrem sa profesam in Romania”

Updated on iulie 16, 2014

Elevii de nota zece de la Bacalaureatul de anul acesta din Cluj si-au declarat intentia de a ramane la universitatile din oras pentru a-si continua studiile. Acestia au spus ca nu vor sa plece in strainatate nici dupa terminarea educatiei si ca isi doresc sa muncesca in Romania. 

elevi-zece

“Voi rămâne în Cluj și voi merge la Jurnalism, iar cu banii primiți drept premiu, voi merge în vacanță”, a spus Patricia Blaj, absolventă a Liceului Gheorghe Șincai din Cluj pentru vocea transilvaniei.

“Încă nu sunt sută la sută sigură, dar cred că voi merge la Facultatea de Drept. Am muncit mult ca să obțin acest rezultat, în ultimele luni am învățat patru, cinci ore pe zi și nu am luat meditații. Mereu am vrut să fiu prima și la fel voi face și la facultate. Încă nu știu dac vreau să fiu magistrat, avocat sau notar, dar voi ținti cât mai sus”, a spus Doriana Șandru, membră a Liceului “Vlădeasa” Huedin.

Tot la o universitate clujeană merge și singurul băiat care a luat nota maximă la Bacalaureat, Ioan ALexandru Sfârlea. Tânărul alege Universitatea Tenică, iar momentan nu și-a făcut planuri de vacanță, pentru că se pregătește pentru examenul de admitere. “Voi merge la Facultatea de Automatică din cadrul UTCN, iar după ce voi absolvi, vreau să profesez în țară. Încă nu am planuri de vacanță”, a spus Alexandru Ioan Sfârlea.

Zece absolvenți de liceu din județul Cluj au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat, astfel Clujul s-a situat pe locul doi în țară, după Brăila, ca număr de note de 10 la Bacalaureat.

Reprezentanții Ministerului Educației și ai Guvernului i-au premiat pe absolvenții de liceu cu câte trei mii de lei, iar pe cei de clasa a 8-a care au obținut 10 la Evaluarea Națională, cu câte două mii de lei.

error: Content is protected !!